AkademiEğitimEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ’de “İzmir’den Harvard’a Bir Beyin Cerrahı” Konferansı

Muhabir: Aleyna Arslanbaş

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi ile Türk Nöroşirürji Derneği, uzmanlığını İzmir’de alan ve mesleki hayatına Harvard Üniversitesinde devam eden Dr. Ulaş Çıkla’nın konuşmacı olduğu “İzmir’den Harvard’a Bir Beyin Cerrahı” konulu bir konferans düzenledi

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleşen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi ile Türk Nöroşirürji Derneği Genç Nöroşirürjiyenler Kurulu Öğrenci Çalışma Grubunun düzenlediği konferansa, beyin cerrahisi uzmanlığını 2010 yılında İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde alan ve mesleki hayatına Harvard Üniversitesi’nde devam eden Dr. Ulaş Çıkla konuşmacı olarak katıldı. Nöroşirürji (beyin ve sinir cerrahisi) alanını tanıtmak, öğrenciler ile eğitimciler arası köprü kurmak amacıyla düzenlenen konferansta İzmir’den Harvard’a uzanan mesleki yolculuğu hakkında bilgiler veren Dr. Çıkla, daha sonra nöroşirürjide mikrocerrahi eğitimi ve endovasküler yan dalındaki vaka örneklerinden bahsetti. Doktorluk kariyerine 1997 Çapa Tıp Fakültesini kazanmasıyla başlayan Dr. Çıkla, beyin cerrahisi uzmanlığını 2010 yılında İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aldı. Gümüşhane Devlet Hastanesinde 2 yıllık zorunlu hizmetini tamamladıktan sonra ise kendini geliştirmek amacıyla Amerika’da yaşamaya başladı. Amerika’daki ilk yıllarında Wisconsin Üniversitesinde gözlemci, araştırmacı, eğitmen ve laboratuvar yöneticisi gibi çeşitli pozisyonlarda görev alan Dr. Çıkla, Yale Üniversitesinde endovasküler beyin cerrahisinde yan dal ihtisası yaptıktan sonra Harvard Üniversitesi Endovasküler ve Operatif Nörovasküler Beyin cerrahisi yan dal programında çalışmaya başladı. Dr. Çıkla’nın bu süreçte edindiği tecrübeleri paylaşmasının ardından öğrencilerin ameliyathane malzemelerinden nöroşirürji setlerini incelemeleri ve maket ve kemikler üzerinde nöroşirürji pratiğinde sık yapılan uygulamaları (pedikül vidası takma, kerrison kullanma, burr hole açma, kafatasına plak takma gibi) deneyimlemeleriyle konferans son buldu.