AkademiEn Güncel

Tirmizi Araştırma Merkezi ile Güç Birliği Yapılacak

Yeni iş birlikleri için temaslar ve var olan protokollerin durumlarını ilgili taraflarla görüşmek üzere Özbekistan’da bulunan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, İmam Tirmizi Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti

Uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesi noktasında eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve toplumsal katkı hedeflerine erişme amacını yerine getirmek için yoğun bir çaba gösteren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Imom Termiziy Xalqaro Ilmıy-Tadqiqot Markazi arasında yapılan görüşmeye İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu ve Merkez Müdürü Dr. Muzaffer Janiev ile araştırmacılar katıldı.

Bölgenin Milletimiz İçin Değerinin Farkındayız

Görüşmede konuşan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, bölgede yer alan yükseköğretim kurumlarıyla yakın iş birliği içinde çalıştıklarını belirtti. Rektör Köse “Tarihimizin bize yüklediği büyük sorumlulukla bu bölgede yapmamız gereken çok fazla iş olduğunun bilincindeyiz. Ülkemizin yükseköğretimi yanında dost ve kardeş ülkelerimizin nitelikli insan gücün yetiştirmesi noktasında adımlar atmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede bölgedeki eğitim kurumlarının akademik çalışmalarının artması, nitelikli hale gelmesi, ihtiyaç olan programların geliştirilmesi ve birlikte ortak projeler yapılması için bugün Imom Termiziy Xalqaro Ilmıy-Tadqiqot Markazini ziyaret ediyoruz. Merkezi ziyaretimizde bizi de yakından ilgilendiren bu bölgenin alimleri hakkında tatmin edici çalışmaların yapıldığını memnuniyetle müşahede ettik. Bölgenin bizim milletimiz için değerinin farkındayız ve bu çalışmalara katkı yapmaktan memnuniyet duyarız. Türk ve İslam tarihi açısından geçmişteki eserlerin gün yüzüne çıkarılması son derece önemli ve bu çalışmaları yapan başta merkez müdürü Dr. Muzaffer Janiev olmak üzere siz değerli araştırmacılara kalbi şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Türkiye’nin Eğitim Deneyimini Önemsiyoruz

Merkezi ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Imom Termiziy Xalqaro Ilmıy-Tadqiqot Markazi Müdürü Dr. Muzaffer Janiev İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ni yakından takip ettiklerini söyledi. İlahiyat Fakültesi başta olmak üzere pek çok alanda önemli çalışmalara imza atıldığını söyleyen Dr. Janiev “Ortak dersler ve programlar başta olmak deneyimlerin paylaşılmasından büyük mutluluk duyarız. Biz bu bölgenin kadim geçmişinin farkındayız. Bizim de Türkiye’deki üniversitelere büyük katkılarımız olabilir. Ortak kararımız ile belli faaliyetleri hayata geçirebilirsek bunun sonuçlar her iki ülkenin de lehine olacaktır. İslam Hukuku alanında önemli çalışmalar yapan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Saffet Köse’nin bu ziyareti bizim açımızdan son derece değerli ve ben kendilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.