AkademiEn GüncelİKÇU

Tarih Bölümünün Yurtdışı Akademik Deneyim Toplantılarının İlki Gerçekleşti

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen Yurtdışı Akademik Deneyim Toplantılarının ilki gerçekleşti

İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Arş. Gör. Enes Şanal’ın yurtdışı akademik deneyimlerini aktardığı toplantı Nizami-i Gencevi Konferans Salonunda düzenlendi. Toplantıya SBBF Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Akkuş Yiğit ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Akkuş Yiğit, yurtdışı deneyim paylaşım toplantılarının yol gösterici nitelikte olduğunu belirterek,  “Yurtdışında öğrenim görmek isteyen öğrencilerimize yol gösterici olması açısından böyle bir etkinlik düzenledik. Araştırma görevlisi arkadaşlarımızın yurtdışı deneyimlerini aktardığı programla, öğrencilerin bu konuya dair bir bilinç geliştirmesini de amaçlıyoruz” şeklinde konuştu. 

TÜBİTAK 2214-A Doktora Sırası Yurtdışı Araştırma Burs Programı ile İspanya’ya giden Arş. Gör. Enes Şanal, bursa başvuru öncesinde ders aşamasının tamamlanıp tez başlığının belirlenip teslim edilmiş olması gerektiğini söyledi ve “Resmi olarak bir tez başlığı belirlemeden böyle bir projeye başvurmak mümkün olmuyor. En önemli aşamalardan diğeri ise, gideceğiniz yerde tez konunuzla bağlantılı bir hoca tespit edip onunla iletişime geçmek. Bu süreçte, özgeçmiş hazırlamak ve çalışmak istediğiniz tez konusu hakkında bilgiler vermek de çok büyük önem taşıyor” şeklinde konuşarak başvuru süreci hakkında ipuçlarını paylaştı. İspanya’da bulunduğu süreçte aldığı eğitimlerden ve imkânlardan da bahseden Arş. Gör. Enes Şanal, yurtdışı deneyiminin verimli geçirildiği zaman öğrencilere büyük katkılar sağladığını belirtti. 

Program, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla birlikte sona erdi.