AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ Programları Tercih Sıralamalarında Zirvede

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) yerleştirme sonuçlarına göre İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin birçok programı tercih sıralamalarında zirvede yer aldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından ilan edilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 100’e yakın doluluk oranı ile bu yıl da en çok tercih edilen üniversitelerden biri olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), tercih sıralamalarında program bazında da zirvede yer aldı. 

URAP’ın (University Ranking by Academic Performance) Türkiye’nin en iyi üniversitelerini sıraladığı 2024 verilerine göre son 2 yılda 5 sıra ilerleyerek 34’üncü sıraya yerleşen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin 12 programı, üniversiteler arasındaki sıralamalarda ilk 5’te yer alırken birçok programı da üst sıralarda bulunuyor. 

Bu yıl 46 lisans ve 5 ön lisans programına toplam 3.184 öğrenci kabul eden İKÇÜ’nün Orman Mühendisliği ile Türk İslam Arkeolojisi programları, Türkiye’deki üniversitelerin ilgili programları arasında 1’inci sırada yer alıyor. Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Orman Endüstrisi Mühendisliği programları 2’nci sırada; Biyomedikal Mühendisliği, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Medya ve İletişim programları 3’üncü sırada; Turizm Rehberliği, Gemi Makineleri Mühendisliği 4’üncü sırada; Su Ürünleri Mühendisliği ve Görsel İletişim Tasarımı programları ise 5’inci sırada yer alıyor. 

2010 yılında kurulan ve ‘Farkındayız Farklıyız’ sloganıyla kısa zamanda gençlerin ilgi gösterdiği üniversiteler arasında yer alarak adından söz ettiren İKÇÜ’ye yerleşen öğrenciler arasında, sayısal alanda en yüksek puan 508,76579 ile Tıp Fakültesi, eşit ağırlıkta en yüksek puan 421,43179 Hukuk Fakültesi, sözel alanda en yüksek puan 428,61457 ile Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, yabancı dil alanında ise en yüksek puan 464,65387 ile Turizm Rehberliği Bölümü oldu. İKÇÜ’de en yüksek TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programı ise 439,25028 puanla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi programı oldu.

Büyümeye, Hedeflerimizi Büyütmeye Devam

İKÇÜ’nün elde ettiği başarılardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, bu göstergelerin aday öğrencilerin tercihlerinde de önemli bir rol oynadığını söyledi. Prof. Dr. Köse, “İKÇÜ hem büyümeye hem de hedeflerini büyütmeye devam ediyor. Her yıl eğitim kalitemizi daha da yükselterek öğrencilerimize en iyi hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Doluluk oranları ve tercih sıralamalarındaki başarılarımız öğrencilerimizin üniversitemize olan güveninin bir göstergesidir. Bu başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum. İKÇÜ ailesine katılma başarısı gösteren öğrencilerimizi de kutluyor, yeni öğrenim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.