AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’nün 2 Projesine TÜSEB Desteği

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin 2 projesi Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenmeye değer görüldü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin 2 projesi, ulusal sağlık sisteminin ihtiyaç duyduğu tıbbi ürün ve teknolojilerin geliştirilmesi, yerlileştirilmesi ve millileştirilmesine yönelik olarak Ar-Ge aşamasından üretim aşamasına kadar çeşitli seviyelerde projeleri desteklemek amacıyla faaliyet gösteren Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenmeye değer görüldü. 

İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinem Ezgi Turunç Özoğlu’nun “Deksametazonla Oluşturulan Prenatal Stres Modelinde Serebral Dokulardaki Yağ Asidi Bağlayıcı Proteinlerin Düzeylerinin İncelenmesi” konulu projesi ile Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İstanbullu’nun “Metabolik ve İnflamatuar Hastalıkların Tedavisinde Yeni Bir Hedef Olarak Adiposit Yağ Asidi Bağlayıcı Proteinin Yeni Küçük Moleküllü İnhibitörlerinin Sentezi ve Biyoaktivite Çalışmaları” başlıklı projesi TÜSEB- A Grubu Acil Ar-Ge Proje Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. 

TÜSEB- A Grubu Acil Ar-Ge Proje Destek Programı üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları veya araştırma enstitüleri/merkezleri tarafından yürütülecek kısa süreli aşı, ilaç, tıbbi cihaz, tanı kiti vb. sağlık bilim ve teknolojileri ile ilgili alanlardaki projelerin desteklenmesini içeriyor.