AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’nün SUSONA AUV Takımına TEKNOFEST 2024’te En İyi Takım Ruhu Ödülü

Üç yıldır TEKNOFEST ve FICS gibi ulusal ve uluslararası yarışmalarda İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’ni finallerde temsil eden SUSONA AUV takımı, TEKNOFEST 2024 kapsamında Mersin’de düzenlenen “İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması”nda En İyi Takım Ruhu Ödülü’nün sahibi oldu

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde ve birçok kuruluşun paydaşlığında düzenlenen Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SUSONA AUV Takımı En İyi Takım Ruhu Ödülü’nü kazandı. 

İnsansız araçların kullanımıyla sivil ve askeri amaçlar için su altı alanlarında gerçekleştirilen görevlerin maliyetlerini azaltmayı hedefleyen; uzaktan kumandalı veya otonom su altı araçlarının üretilmesini teşvik edip geliştirilmesine öncülük ederek, ülke genelinde bu alandaki özgün araç geliştirmeyi amaçlayan “İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması” Mersin’de gerçekleşti. 

Yarışmanın TYF, KTR raporları ve görev videosu aşamalarını başarıyla tamamlayan ve 1000 başvuru arasından finalist olan 20 takım arasına adını yazdıran SUSONA AUV Takımı, Aselsan sponsorluğunda düzenlenen “İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması”nda Otonom Torpido Atışı, Su Altı Kablo Takibi, Kapıdan Geçiş görevlerine ve jüri sunumuna tabi tutuldu. Otonom torpido atışı görevini başarıyla yerine getiren tek takım olarak ilk aşamayı tamamlayan SUSONA AUV Takımı, yarışma aşamalarını geçerek “En İyi Takım Ruhu” ödülüne layık görüldü. 

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kamil Çetin danışmanlığındaki SUSONA AUV Takımı; Dicle Bayram kaptanlığında Cengiz Şenay, Duygu Çatkın, Erva Şenol, Özgün Özyiğit, Muhammet Mustafa Acar, Efecan Pınarbaşı, Deniz Türk, Umut Yücesoy, Hasan Mert Aydın, Damla Çakır, İrem Kurutepe, Burcu Bulut, Ömer Faruk Ünal, Baran Akay, Mete Şişman, Ömer Hamza Acar, Murat Egehan Köse, Neslihan Mustak ve Dorukan Demircan’dan oluşuyor.