AkademiEn GüncelİKÇUSağlık

Uçakta Fenalaşan İngiliz Hasta İKÇÜ’de Sağlığına Kavuştu

Tatil için gittiği Mısır’dan İngiltere’ye dönerken fenalaşan ve İzmir’e acil iniş yapan İngiltere vatandaşı Amanda Louise Beeby (52), sevk edildiği İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuştu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen ve burada kalın bağırsak nekrozu teşhisi konulan İngiliz hasta, İKÇÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Kemal Atahan, Op. Dr. Sercan Candan ve Op. Dr. Burak Koyuncu tarafından acil olarak ameliyat edildi. Beeby, yoğun bakım ünitesindeki yaklaşık 1 aylık tedavi sürecinin ardından servisteki odasına çıkarılarak sağlığına kavuştu. Uzun süre yoğun bakımda olduğu için tedavi sürecini hatırlamadığını belirten Amanda Louise Beeby, bir an evvel İngiltere’ye gitmek istediğini, en büyük arzusunun evine dönmek olduğunu söyledi.

Hastanın durumuyla ilgili bilgi veren İKÇÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Kemal Atahan, “Hastamız bize geldiğinde bağırsaklarında bir beslenme bozukluğu tespit edildi ve acil ameliyata aldık. Bir pıhtı bağırsakları besleyen damarları tıkadığı için nekroz oluşmuş, o bölgeyi ameliyatla çıkarttık. Uzun bir yoğun bakım süreci oldu. 27 gün önce geldi, 24 günü yoğun bakımda geçirdi. 3 gündür de servisimizde. Geldiğinde durumu çok kötüydü ama şu anda tedavinin sonuna yaklaştık” dedi.

Hastanın yoğun bakım sürecini yürüten İKÇÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Aksun, hastanın geldiğinde acil operasyona alındığını, operasyon sonrasında genel cerrahi yoğun bakımda tedavi süreci geçirdiğini belirtip, genel durumundaki bozukluk, akciğerlerindeki sorunlar nedeniyle hastanın anestezi yoğun bakım ünitesinde de tedavi gördüğünü söyledi. Prof. Dr. Aksun, “Tüm tedavileri ekip arkadaşlarımız, asistanlarımız, hemşirelerimiz, uzman hekimlerimizce başarıyla gerçekleştirildi. Biz de hastamızı taburcu edebileceğimiz, servise çıkarabildiğimiz için çok mutlu olduk” dedi.