DOLAR

41,8992$% 0,35

EURO

48,7456% 0,67

GRAM ALTIN

%

ONS

%

BİST100

10.941,79%3,14

a

İzmir Balıkçılık Çalışma Grubu İKÇÜ’de Toplandı

Balıkçılık endüstrisinin gelişimi, su ürünleri sektörünün üretim ve ihracatının arttırılması gibi amaçlarla yola çıkan İzmir Balıkçılık Çalışma Grubu’nun 39’uncu toplantısına İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ev sahipliği yaptı.

İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. T. Tansel Tanrıkul, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Dereli’nin ev sahipliğinde, İzmir Ticaret Odası (İZTO)Yönetim Kurulu Üyesi ve Balıkçılık Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Şahin Çakan’ın başkanlığında VİP Salonda yapılan toplantıda, İZTO  Meclis Üyesi ve İzmir Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği Başkanı Ufuk Atakan Demir,  Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekan  Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Tolon, EÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Zafer Tosunoğlu ve Prof. Dr. Vahdet Ünal, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Eyüp Mümtaz Tıraşın ve Dr. Öğr. Üyesi Aydın Ünlüoğlu, İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Erhan Irmak, Sahil Güvenlik Komutanlığından Dr. Ejbel Çıra Duruer, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı’ndan SG Ütğm. Hakan Yıldız ve Su Ürünleri Mühendisi Sibel Korkmaz Tok, Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (SÜR-KOOP) Başkanı Ramazan Özkaya, İzmir Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı İbrahim Güven ve Başkan Yardımcısı Güven Konuk, İzmir Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği Genel Sekreteri Demir Alpay, İzmir Foça Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ceyhan Çetin İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği temsilcileri hazır bulundu.

Ülkemize Katma Değer Sağlayan Her Projede Varız

Türkiye’nin örnek çalışma platformu olan İzmir Balıkçılık Çalışma Grubunu ağırlamaktan duydukları memnuniyeti paylaşan Rektör Prof. Dr. Köse, İZTO çatısı altında oluşan çalışma grubunun sektörün sorunlarının ortaya konulması noktasında oldukça önemli bir misyonu yerine getirdiğini dile getirdi. Prof. Dr. Köse, “Sektörün çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirliği bu gibi örnek oluşumların güç birliği içinde çalışmasıyla mümkündür. İZTO koordinasyonunda oluşturulan çalışma grubu, sektörün sorunlarının ortaya konulması, katkı sağlayacak önerilere ilişkin rapor hazırlanması, projelerin iş birliği içerisinde hayata geçirilmesi açısından oldukça önemli bir misyonu üstlenmektedir. 2019 yılından bu yana denizlerimizdeki ekosistemin korunması, kentimiz ve ülkemizin balıkçılık ve su ürünleri sektörünün gelişimi adına bakanlıklarla kurulan güçlü koordinasyonlarla çok değerli çalışmaları hayata geçirmişlerdir. Türkiye, su ürünleri yetiştiriciliğinde son yıllarda sağladığı önemli gelişmelere paralel olarak, su ürünleri ihracatımızda önemli bir artış görülmektedir. Ülkemiz, su ürünleri dış ticaretinde net ihracatçı konumundadır. Sektörde sürdürülebilir üretimin sağlanmasının başlangıç noktası, su kaynaklarının ve bu kaynaklardaki canlıların korunmasıdır. Bir taraftan kaynaklardan maksimum fayda sağlarken, diğer taraftan kaynakların zarar görmesinin önlenmesi için de el ele vermemiz gerekir. Bu alanlarda çok değerli bir akademik kadroya sahip bir İKÇÜ olarak sektörle daima iç içeyiz. Ülkemize katma değer sağlayan her projede varız. İZTO’nun bu değerli çalışma grubunda yer almaktan ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Bu anlamda tüm kurum ve kuruluş paydaşlarına çalışmaları için teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

İş Birliklerimiz Sektörümüzü Güçlendiriyor

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Balıkçılık Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Şahin Çakan da hem grup toplantısını hem de sektör adına oldukça önemli bir paneli İKÇÜ ev sahipliğinde düzenlemekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. Başkan Çakan, “Akademisyenlerin, belediyenin, üniversitelerin, kooperatiflerin, birliklerin, üreticilerin dayanışma içinde yer aldığı bir çalışma grubunun Türkiye’de bir örneği daha yok. Meclis Araştırma Komisyonu İzmir’e geldiği zaman sunumumuzdan sonra şunu söylemiş. ‘En çok vurguladığımız ve umut duyduğumuz şeylerin başında Türkiye’de çalışma grubunun örnek olması’ Demek istediğim İstanbul camiası, Akdeniz ve Karadeniz’de de bize benzer oluşumlar kurulursa sorunlar kolaylıkla çözülür. İzmir olarak buralardan edindiğimiz bilgi ve birlik, çıkan sonuçların ortak bir dille üst mercilere iletilmesi ile Bakanlığımızın da elini güçlendirdiğine inanıyorum. Grubumuz, kamu kurumlarından üniversitelere, STK’lardan kooperatif ve derneklere balıkçılık sektörüyle ilgili pek çok temsilcinin yer aldığı bir platform. Bu sayede, sektörü her yönüyle değerlendirerek, kurumlar arası yapılan iş birliklerinden aldığımız güçle sektörünün gelişmesini ve böylece hem kentimizin hem ülkemizin ekonomisine daha çok katkı sunmaktayız” dedi.

Toplantı 2026 Çalışma Programı önerilerinin alınması ve diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi Gerçekleşti

HIZLI YORUM YAP