EğitimEn Güncel

Ulusal Staj Programı 2023 Yılı Başvuruları Başladı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, tüm kamu kurumları ve özel sektörden gönüllü işverenlerin katılımıyla sürdürülen Ulusal Staj Programı 2023 yılı başvuruları başladı

Gençlerin fırsat eşitliği çerçevesinde ve liyakat esaslarına uygun olarak kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarınca sunulan staj imkanlarından faydalanması amacıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından üç yıl önce başlatılan Ulusal Staj Programı (USP) 2023 yılı başvurularının 18 Ocak tarihine kadar devam edeceği bilgisi verildi. Ulusal Staj Programı’na T.C. vatandaşı, mavi kart sahibi ve Türkiye’de eğitim gören yabancı uyruklu, ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan lisans 3. ve 4. Sınıf öğrencileri ile ön lisans 1. ve 2. Sınıf öğrencileri başvuru yapabilecek. Program’a başvuru yapan öğrencilerin; eğitim hayatları boyunca sergiledikleri performans, becerilerini arttırmaya yönelik gerçekleştirdikleri çalışmalar ve başarıları göz önünde bulundurularak akademik/mesleki, sanatsal/sosyal ve sportif yeterlilik puanları üzerinden değerleneceği; işverenlerin ise öğrencilere, kimlik bilgilerini görmeden söz konusu yeterlilik alanlarında aldıkları puanlar üzerinden staj teklifi göndereceği açıklandı.