AkademiEğitimEn GüncelİKÇUMedya

Medya ve İletişim Bölümü Sasalı’ya Teknik Gezi Düzenledi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü, Temel Fotoğrafçılık dersi kapsamında öğrencilerin uygulama yapmaları için İzmir Doğal Yaşam Parkı’na teknik gezi düzenledi

İKÇÜ Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü 1. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen teknik gezi kapsamında, 2008 yılında 425 bin metrekare alan üzerine kurulan, İzmir’in Çiğli ilçesinde bulunan ve aslan, kaplan, fil, puma, kızıl geyik gibi hayvanların yanı sıra yırtıcı kuşlar, sürüngenler ve zürafalar başta olmak üzere 138 hayvan türüne ev sahipliği yapan İzmir Doğal Yaşam Parkı ziyaret edildi. 

İKÇÜ SBBF Medya ve İletişim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Halit Kartal’ın vermiş olduğu Temel Fotoğrafçılık dersi kapsamında öğrencilerin profesyonel ekipman kullanımında pratik yapabilmeleri amacıyla düzenlenen gezide, ekipman kullanımının yanı sıra öğrencilere sahada fotoğraf çekme deneyiminin de kazandırılması amaçlandı. Öğrencilere, teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitimlerle de deneyim kazandırmayı amaçladıklarını belirten Dr. Öğr. Üyesi Kartal, özellikle uzaktan eğitim dönemlerinin ardından uygulamalı eğitimlerin ve teknik gezilerin sayılarını arttırarak eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını ifade etti. Geziye katılan öğrenciler bir taraftan uygulamalı eğitimler ile deneyim kazanırken bir taraftan da doğal yaşam parkında olmanın keyfini yaşadı.