İKÇUSpor

İKÇÜ Erkek Basketbol Takımından Tarihi Başarı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Erkek Basketbol Takımı Süper Lig’e yükseldi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Erkek Basketbol Takımı, bugün oynanan Çeyrek Final müsabakasında Mersin Üniversitesi takımını 46-51 yenerek Süper Lig’e yükselme başarısını gösterdi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından düzenlenen ve Diyarbakır’da oynanan Basketbol Ünilig Süper Lige Yükselme Grubu müsabakalarında grubunu lider olarak tamamlayan İKÇÜ Erkek Basketbol Takımı bugün oynanan Çeyrek Final müsabakasında Mersin Üniversitesi takımını da yenerek tarihi bir başarı elde etti.

Yükselme Grubunda mücadele eden 16 üniversite takımı arasından Süper Lig’e yükselen 4 takımdan biri olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Erkek Basketbol Takımı, İKÇÜ tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

Aldığı başarılı sonuçlarla Süper Lig’e çıkmayı garantileyen İKÇÜ Erkek Basketbol Takımı, Süper Lig başarısını kupa ile taçlandırmak için yarın Süper Lig Yükselme Grubu Yarı Final maçına çıkacak.

Antrenörlüğünü İKÇÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Dr. Yeliz Doğru ile Taşkın Toprak’ın, yardımcı antrenörlüğünü ise Volkan Aktaş’ın yaptığı İKÇÜ Erkek Basketbol Takımı: Ege Gezer, Efe Yüzat, Doğukan İşnel, Deniz Ufuk Yamansavcı, Ege Cem Sun, Ege Oktay, Egehan Yiğit Altuntaş, Berkan Silindir, Berkin Şengül, Mehmet Güner, İsmail Kerim Şengöz, Veli Bahadır Can, Yiğit Güner Çelikten, Teoman Kaan Çakaloz ve Berke Tutar’dan oluşuyor.