EğitimEn GüncelGenelİKÇUİzmir

EGEKAF’22’de İKÇÜ’ye Gençlerden Yoğun İlgi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğünde, Ege Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin de paydaş üniversiteler arasında yer aldığı ‘Ege Bölgesi Kariyer Fuarı (EGEKAF’22)’ açıldı.

Ege Bölgesinin üniversite gençliğini “Yetenek Her Yerde” sloganıyla iş dünyası ile öğrencileri bir araya getiren ve 600’e yakın firmanın stant kurduğu fuarda;  33 mülakat atölyesi, 29 seminer, 19 panel, 13 sosyal etkinlik, 8 söyleşi, 9 sergi hazırlandı.

Fuarın açılışına Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, Genel Sekreter Nurettin Memur, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKÇÜ KAGEM)  Müdürü Doç. Dr. Murat Esen, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, paydaş üniversitelerin rektörleri, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının temsilcileri, akademisyenler, mezunlar ile öğrenciler katıldı.

Avrupa ve Asya’nın En Büyüğü

Fuarda konuşan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Bu fuara katılan, destek veren herkesi tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi olarak gençleri daha iyi bir geleceğe ulaştırabilmek için şeffaf, liyakat esaslı, teknolojiye dayalı araçlar ve yöntemler geliştirerek hizmete sunuyoruz dedi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, EGEKAF’ın Asya ve Avrupa’nın en büyük kariyer fuarı olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi olarak 11 bölgede, bölgesel kariyer fuarları yapıyoruz. Fırsat eşitliği sunmak ve ülkemizin her bir köşesinde okuyan gençlerimizin fırsatlardan eşit yararlanabilmesi için bu fuarları düzenliyoruz. EGEKAF, 9’uncu etkinliğimiz. EGEKAF sadece Türkiye’nin ve Avrupa’nın değil; Asya’nın da görmüş olduğu en büyük kariyer fuarıdır. Bu fuara katılan, destek veren herkesi tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi olarak gençleri daha iyi bir geleceğe ulaştırabilmek için şeffaf, liyakat esaslı, teknolojiye dayalı araçlar ve yöntemler geliştirerek hizmete sunuyoruz” dedi.

‘Gençler Araçları Etkili Kullanmalı’

‘Yetenek Kapısı Sistemi’nde 8 binin üzerinde şirket ve 600’ün üzerinde açık iş ilanı bulunduğunu hatırlatan Atay, Üniversitelere geldiğiniz zaman, sizleri kariyer merkezleri karşılıyor. Öğrenciler birinci sınıftan itibaren kariyer planlama dersleri almaya başlıyor. Yetenek Kapısı Sistemi, dünyada en yaygın ve etkin olarak kullanılan üç kariyer aracından birisi. Yetenek Kapısı’nda 8 binin üzerinde şirket ve şu anda 600’ün üzerinde de açık iş ilanı bulunuyor. Senenin 365 günü yaralanabileceğiniz bir platform. Ulusal Staj Programı ile yazın bir ay, bir kamu kurumunda ya da özel sektörde staj imkanı sağlıyoruz. Şu anda bu sistemde 180 bin başvuru sayısına ulaştık. Sistemimiz sadece çok başarılı öğrencilere değil; herkese fırsat eşitliği sunan bir platform. Bu araçların tümü sizlerin gelecek için daha az kaygı yaşaması ve kendinize istediğiniz gibi bir gelecek hazırlamanız için hizmete sunuldu. Mezun olduktan sonra da Kariyer Kapısı sistemimizde, kamu adına tüm iş ilanlarına ulaşabiliyorsunuz. Bir gencin kendini gerçekleştirmesi adına ne gerekiyorsa; devlet olarak bunları yapıyoruz. Gençler olarak sizler de bu araçları etkili kullanmalısınız” diye konuştu.

21’inci Asır Türkiye’nin Asrı Olacak

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, açılışta yaptığı konuşmada, “Bizim, ülkemizin yegane zenginliği hem kendisinden doğudaki ülkelere hem kendisinden batıdaki ülkelere göre mukayeseli üstünlüğü iyi yetişmiş genç insan kaynağıdır. İşte bu gençlik, ülkemizin 21’inci yüzyıla damgasını vurmasını sağlayacak. 21’inci asrı Türkiye’nin asrı yapacak olan gençlerimizi özel sektörümüzle birlikte aynı çatı altında buluşturuyoruz. Ortaya çıkacak sinerji ile inşallah 21’inci asır, Türklerin asrı olacak. Bunu iyi yetişmiş genç nüfusumuzla ve dinamik özel sektörümüzle gerçekleştireceğiz.” dedi.

Gençlerimizle Gurur Duyuyoruz

Ev sahibi olarak konuşma yapan Ege Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ise  “Bu fuarlar, günümüz iş dünyasının zorlu rekabet koşullarında gençlerimize; staj imkanı sağlama, potansiyellerini açığa çıkarma, yeteneklerinin farkına varma ve iş dünyasını yakından tanıma fırsatı sağlıyor Bu faydalı atmosferin oluşmasında bizlerle birlikte yoğun çalışmalar yürüten, fuarı gençlerimiz için daha verimli kılmak adına değerli fikir ve çabalarını esirgemeyen; paydaş üniversitelerimizin rektörlerine, kamu ve iş dünyasının temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ve özellikle vizyoner kişiliği ile bizlere rehber olan Sayın CBİKO Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’a ve kıymetli ekibine;  ayrıca tüm kamu ve özel sektör temsilcileri ile Ege Üniversitesi ailesine yürekten teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

İKÇÜ’ye Gençlerden Yoğun  İlgi

Açılış töreninin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe ve Genel Sekreter Nurettin Memur, İKÇÜ KAGEM ve Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tanıtım birimi personelinin yer aldığı İKÇÜ standını ziyaret etti. Prof. Dr. Gökçe ayrıca İKÇÜ Robotik ve Yapay Zekâ Teknolojileri Topluluğu’nun(İKÇÜ RAI) ile DİREKO İKÇÜ standını da ziyaret ederek yapımını gerçekleştirdikleri savaşan İHA Sabit Kanat ve drone gibi tasarımları da yakından inceledi. İKÇÜ RAİ’nin paydaşı olduğu İMHADBÜS Mobil Eğitim Merkezi’ni de ziyaret eden Prof. Dr. Gökçe, İMHAD Başkan Burhanettin Kansızoğlu’dan merkez ile ilgili bilgi aldı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir