AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’nün TÜBİTAK Proje Başarıları Devam Ediyor

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin üç projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Merve Saylam’ın projesi üniversitelerde, araştırma hastanelerinde ve araştırma enstitülerinde yürütülecek kısa süreli, küçük bütçeli araştırma ve geliştirme projelerinin desteklenmesini içeren TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı (Acil Destek Modülü) kapsamında kabul gördü. Dr. Öğr. Üyesi Saylam’ın yürütücüsü olduğu “Triazoloprimidin Türevlerinin Sentezi ve Biyoaktivite Çalışmaları: Metabolik Sendrom Tedavisinde Güncel Hedef Fabp4 Enzim İnhibisyonu” başlıklı projenin araştırmacıları ise Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Çağatay Karaaslan ile İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İstanbullu oldu. 

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mühendislik Bilimleri Bölümü Temel Bilimler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Femin Yalçın Küçükbayrak’ın yürütücüsü olduğu “Bilgi Teorisi ve Örüntü Tanıma, Görüntü İşleme ve Makine Öğrenimindeki Uygulamaları” başlıklı proje TÜBİTAK 2221-Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı tarafından desteklenmeye değer bulundu. Projenin konuk araştırmacısı ise Vali-e-Asr University of Rafsanjan İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Omid Kharazmi oldu. 

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mühendislik Bilimleri Bölümü Biyomühendislik Anabilim Dalı Doktora Sonrası Bursiyeri Doç. Dr. Halilibrahim Çiftçi’nin projesi, TÜBİTAK ile Bulgar Bilimler Akademisi (Bulgarian Academy of Sciences – BAS) arasındaki işbirliği çerçevesinde Türk ve Bulgar bilim insanları arasında ortak projelerin desteklenmesini içeren TÜBİTAK 2502- Bulgaristan Bilimler Akademisi (BAS) ile İkili İşbirliği Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Doç. Dr. Halilibrahim Çiftçi’nin “Sod1, Tdp-43 Mutasyonları Temelli Amyotrofik Lateral Skleroz’a Karşı Yeni Tideglusib- Abl İnhibitör Hibritlerinin Geliştirilmesi” başlıklı projesinin danışmanlığını İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mühendislik Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Can üstlendi. Bulgarian Academy of Sciences’ten Prof. Dr. Rumiana Tzoneva Velinov’un Bulgaristan tarafındaki yürütücüsü olduğu projenin araştırmacıları ise Prof. Dr. Canan Sevimli Gür, Prof. Dr. Mutlu Dilsiz Aytemir, Doç. Dr. Belgin Sever ve Dr. Öğr. Üyesi Hasan Demirci oldu.