AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

MULTICLASS Projesi Avrupalı Akademisyenleri Bir Araya Getirdi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin konsorsiyum liderliğinde başlayan, Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen MULTICLASS-Multicultural Classrooms: Inclusive Learning and Teaching in Higher Education (Çok Kültürlü Sınıflar: Yükseköğretimde Kapsayıcı Eğitim ve Öğretim) projesi, Avrupa’nın farklı ülkelerinden akademisyenleri 16-20 Eylül 2024 tarihlerinde Sofya’da bir araya getirdi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi koordinatörlüğünde; Transilvanya Üniversitesi (Romanya), HoGent Üniversitesi (Belçika), Sofya Üniversitesi (Bulgaristan), Czech University of Life Sciences Prague (Çekya), Yaşar Üniversitesi (Türkiye), Yıldız Teknik Üniversitesi (Türkiye), San Jorge Üniversitesi (İspanya) katılımıyla hayata geçen MULTICLASS projesi kapsamında, yükseköğretimin çok kültürlü boyutunu geliştirmek için Avrupa’nın farklı ülkelerinden 38 akademisyen Bulgaristan’da buluştu.

Yükseköğretimde çok kültürlülüğü ve kapsayıcı eğitimi güçlendirme konusunda açık kaynaklar (ders, ders içerikleri ve metodoloji) üretmek, çok kültürlülük ve kapsayıcı eğitimin boyutları konusunda farkındalığı artırmak amacıyla yürütülen projenin “Personel Eğitimi” faaliyeti Sofya Üniversitesi’nde gerçekleşti.

MULTICLASS Projesinin Koordinatörü aynı zamanda İKÇÜ Uluslararası Projeler ve Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Emin Bakay koordinasyonunda gerçekleşen eğitime, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nden Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Doğan, İKÇÜ Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ender Akan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda MULTICLASS projesi eğitimci ekibi  üyesi Doç. Dr. İrem Özgören Kınlı, Uluslararası Öğrenciler Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Gizem Kolbaşı Muyan, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Satır katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Mehmet Emin Bakay, MULTICLASS Projesinin Avrupa’da Yükseköğretimin kalitesinin ve çok kültürlü boyutunun geliştirilmesi için hayata geçirildiğini ifade etti. Doç. Dr. Bakay Proje kapsamında düzenlenen “Eğiticilerin Eğitimi” ile öğretim kadrosunun daha etkili ve farklılıklara saygılı öğreticiler olmalarının; ayrıca çok kültürlü sınıflarda sınıf yönetimi becerilerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini vurguladı.   

Açılış konuşmasının ardından program, sınıf içi etkileşimi arttırmaya ve farklılıklara ilişkin önyargıları ortadan kaldırmaya yönelik teorik ve uygulamalı eğitimlerle beş gün boyunca devam etti. Programın sonunda farklı ülkelerden gelen katılımcılara sertifikaları dağıtıldı.