AkademiEğitimEn GüncelGenelSağlık

İKÇÜ’nün Gönüllülerine Kızılay Gönüllü Kartı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi, Türk Kızılay İzmir Şube, İKÇÜ Genç Kızılay Topluluğu ve Gastronomi Topluluğu’nun iş birliği ile “Afet Organizasyon ve Tatbikat” eğitimini tamamlayan öğrencilere afet kimlik kartları düzenlenen törenle verildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler, Türk Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış ve İzmir Kızılay Eğitim Koordinatörü Dorukcan Mutlu’nun katıldığı töreni çok sayıda genç gönüllü takip etti.

İzmir Kızılay Eğitim Koordinatörü Dorukcan Mutlu, afet eğitimlerinin özellikle üniversitelerde yaygınlaşmasının önemine vurgu yaparak; eğitimli bireyler sayesinde olası bir afet sonrasında ihtiyaç duyulan desteğin çok daha hızlı ve etkili bir şekilde koordineli olarak sağlanabildiğini vurguladı. İzmir’in konuya duyarlılığı, İKÇÜ ve diğer paydaşların desteğiyle İzmir’deki var olan gönüllü sayısının iki katına çıktığını ifade eden Mutlu, destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Olası Senaryolara da Hazır Olmalıyız

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler ise fakülte olarak öğrencilerin eğitimin yanında sosyal sorumluluk projelerinde yer almasını oldukça önemsediklerini kaydetti. Bu anlamda öğrencilerden gelen yoğun talep ve Türk Kızılay İzmir Şubesinin de destekleri ile önemli bir eğitim sürecinin tamamlandığını kaydeden Prof. Dr. Güler, “Ülkemizde afet yaşanmaması hepimizin ortak temennisi. Ama olası senaryolara da hiçbir can kaybımızın olmaması adına hazırlıklı olmamız da gerekir. Biz de üzerimize düşen görevlerin bilinciyle olası bir afet sonrasında afetzedelere yiyecek-içecek hazırlama, dağıtım desteği gibi noktalarda eğitimli gençlerimizle daha koordineli olarak görevler alacağız” dedi.

Onlarca Eğitim Modüllerimizle Gönüllülerimizle Varız

Gençlerin gönüllü eğitimlerine katılımlarının önemine vurgu yapan Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış, gönüllü sayısı ile afet anında ihtiyaç duyulan bölgeye yapılacak yardımların hızının ve niteliğinin doğru orantılı olduğunu belirtti. Baykalmış, “Birbirinden farklı onlarca eğitim modüllerimizle ,gençlik kamplarımızda, üniversite kulüplerimizde, gençlik topluluklarımızda gönüllü eğitmenler yetiştirerek Genç Kızılaycılarımızın kapasitelerini geliştirmek hedefindeyiz. Bu anlamda afet çalışmalarında profesyonel insan gücüne bu gibi eğitimlere katılan duyarlı bireylerimiz, gençlerimiz sayesinde ulaşılacağının bilinciyle bizlere her süreçte destek veren başta İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi nezdinde  tüm paydaş kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Dünyanın En İyi Afet Örgütlenmelerinden Biri

İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe de Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’nin bu eğitimlere gösterdiği hassasiyete işaret ederek; yönetim olarak Türk Kızılay’ına, İKÇÜ’nün genç gönüllerinin her zaman yanlarında olduklarını kaydetti. Prof.Dr. Gökçe, “Türk Kızılay, tarihimizdeki yeri, kurumsal kimliğindeki güçlü yapısı ile sadece ülkemiz sınırları içinde değil dünyanın en iyi afet örgütlenmelerinden birine sahiptir. Toplumsal birlikteliği, dayanışmayı sağlayan gönüllülük esası ile yapılan eğitimleri ile toplumumuzun her kesimine ulaşmakta bilinç düzeyine ve farkındalığa katkı sunmaktadır. Bu noktada üniversitemiz bünyesindeki topluluklarımız ile gençlerimizi de bu önemli eğitimlere katmalarından duyduğumuz memnuniyeti paylaşıyor; duyarlı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından eğitimleri başarıyla tamamlayan gençlere Kızılay Gönüllü Kartı takdim edildi.