Teknoloji

Medya ve İletişim Öğrencilerine Görsel Efekt Eğitimi Verildi

CGI (Computer Generated Imagery), Compositing Animasyon ve Görsel Efekt Uzmanı Egemen Yıldırımcan, İKÇÜ Medya ve İletişim Bölümü 3.sınıf öğrencilerine animasyon ve görsel efekt üzerine eğitim verdi. Prag’da yaşayan ve kendi animasyon şirketi bulunan Egemen Yıldırımcan’ın verdiği eğitimde, animasyon yapımının özellikleri ve görsel efektler üzerine temel bilgiler öğrencilerle paylaşıldı. Öğrenciler, Yıldırımcan’ın anlattığı teknikleri anlık olarak kendi çalışmaları üzerinden de deneyimledi.

Gelişen teknolojilerin sinema ve televizyon sektörünü yönlendirmesiyle genç medyacılara verilen eğitimlerin önemini vurgulayan Yıldırımcan, bu kapsamda Medya ve İletişim öğrencilerinin alanında uzman kişilerden aldıkları eğitimler sayesinde sektöre daha hazır hale geleceğini ifade etti.