En GüncelFEATUREDİKÇU

Medya ve İletişim Bölümünden bir başarı daha

İzmir Sinema Ofisi ve TARKEM ortaklığında 3X3 Videothon Kemeraltı Video Yarışması 18 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşti. Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü 3. sınıf öğrencileri Rıdvan Yüreğilli ve Furkan Akyol, Tabağımdaki Miras kategorisinde “Lezzet ve Kültür: Kemeraltı” isimli proje ile birincilik ödülüne layık görüldü.  İKÇÜ Medya Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Halit KARTAL öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.

İlk kez düzenlenen 3×3 Videothon Kemeraltı Video Yarışması, UNESCO Dünya Mirası yolundaki Kemeraltı’nda çekilen nitelikli videoları arttırmak; İzmir’in Tarihi Kent Merkezi’ni oluşturan Kemeraltı bölgesinin tanıtımını güçlendirmek, video üretimine ilgi duyan kişileri İzmir’in en değerli alanlarından birinde daha önce yapılmamış eğlenceli ve yenilikçi bir video maratonu deneyimi etrafında buluşturmayı hedefledi.

18 Haziran 2022 Cumartesi günü verilen saatte başlayan yarışmaya amatör ve profesyonel olmak üzere birçok katılım sağlandı. Yarışmacılara video yapım süresi olarak 24 saat verildi. Kişi ya da ekipler belirlenen temalardaki videolarını 24 saat içinde tamamlayıp teslim ettiler.

“Tabağımdaki Miras, Zanaatkârların İzinde, Tarihi Liman Yolu” olarak üç kategoride düzenlenen yarışmanın kazananları 20 Haziran’da açıklandı. “Tabağımdaki Miras” kategorisinde “Lezzet ve Kültür: Kemeraltı” isimli proje ile birincilik ödülüne layık görülen Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü 3. sınıf öğrencileri Rıdvan Yüreğilli ve Furkan Akyol düzenlenen törenle ödüllerini aldı.