AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de Akademisyenlere “Lisansüstü Eğitimde Danışmanlık” Eğitimi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nce düzenlenen eğitici eğitimi programında “Lisansüstü Eğitimde Danışmanlık” başlığı ele alındı. 
Enstitü Müdürü Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı ev sahipliğinde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş moderatörlüğünde yapılan programda; Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice Şahin, İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Bilimler bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Gül Akdoğan, İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Leyla Baysan Arabacı, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Burçin Akan, Enstitü Sekreteri Mustafa Yavuz eğitmen olarak yer aldı. 

Pandemi, Lisansüstü Eğitime Yeniden Yön Verecek

Çok sayıda akademisyenin takip ettiği programda konuşan, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı, 2013 yılında ilk öğrencilerini alan enstitülerinde; 25 Yüksek Lisans, 19 Doktora programında toplam 338 öğrencinin eğitim aldığını, mezun sayısının 226’ya ulaştığını söyledi.  Türkiye’deki tüm sağlık bilimleri enstitüleri için YÖKAK İç Değerlendirme rehberlerinin oluşturulduğunu aktaran Prof. Dr. Sarı, “Enstitü olarak çalışmalarımıza YÖKAK Sağlık Bilimleri Enstitüsü İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Kılavuzu doğrultusunda yön veriyoruz. Eski müdürümüz Sayın Prof. Dr. Ahmet Koyu müdürlüğünde başlatılan kalite çalışmalarına, öğrenci memnuniyet bildirimleri takiplerine yeni dönemde de devam edeceğiz. Pandemi süreci sadece danışmanlık becerileri anlamında değil lisansüstü eğitim süreçlerine de yeniden yön verecektir” dedi.

Öğrencilerin Beklentisi Artıyor

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş da devamlı kendini yenileyen bilimsel dünyada akademisyenlerin bilgilerini güncel tutması gerektiğinin altını çizdi. Bilginin çok hızlı değişmesi, bilgiye erişim fırsatlarının artması, bilgi toplumunun yarattığı hızlı değişim karşısında öğrencilerin beklentilerinin de arttığını ifade eden Prof. Dr. Muhsin Akbaş “Hızlı değişim neticesinde öğretme ve öğrenme biçimlerimiz hızla değişmektedir. Bu bizim açımızdan önemli iken bir yandan danışmanlığını yürüttüğümüz öğrenciler açısından da önemlidir. Özellikle yüksek lisans öğrencilerinin bilgi, beceri ve tecrübe olarak kendisine kılavuzluk eden akademisyenlerden beklentisi daha fazla.  Eğiticiler olarak toplumun yeni bilgi ihtiyacını karşılarken; öğrencilerimizle olan etkileşimimizi canlı tutmak, eğitsel beklentilerini de karşılamak zorundayız.  Çünkü sürekli bilgi katarak ilerlediğimiz 
21. yüzyılda en büyük servetimiz insandır” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından başlayan eğitim programı, eğitmenler tarafından aktarılan oturum başlıkları ile tamamlandı.