AkademiEn GüncelİKÇUİzmirKültür - Sanat

100. Yılında Büyük Zaferin Afişleri İKÇÜ’de Sergileniyor

“22’DEN 22’YE ULUSLARARASI AFİŞ TASARIMI YARIŞMASI”nda dereceye giren ilk 50 eserin sergilendiği “İlk 50 Finalist Eserler Sergisi” İKÇÜ Sanat Galerisi’nde açıldı. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı münasebetiyle Kütahya Valiliği himayesinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen yarışmada finale kalan eserlerin yer aldığı serginin açılış törenine İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, 23. Dönem Düzce Milletvekili Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Erbay, İKÇÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Prof. Dr. Süleyman Akbulut, DPÜ GSF Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, İKÇÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman, konuk akademisyenler ve finalist tasarımcılar katıldı. 

Sergi ile ilgili bilgi veren DPÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, yarışmaya, aralarında Hollanda, Rusya, ABD, Japonya gibi ülkelerin de olduğu 16 farklı ülkeden profesyonellerin, akademisyenlerin ve her düzeyde öğrenim gören öğrencilerin katıldığını, toplamda 553 eserin başvuruda bulunduğunu aktardı. 30 Eylül’e kadar sanatseverlerle buluşacak olan “İlk 50 Finalist Eserler Sergisi”nin İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde İzmir’de düzenlenmesinin önemi hakkında konuşan Mercin: “Yarışmamızın finalist tasarımları, Zafer Bayramı’nın 100. yılı olan 30 Ağustos 2022 günü, Dumlupınar Atatürk Karargâh Evi’nde sergiye açıldı. Sonrasında finalistlerimiz için üniversitemizde bir tören düzenlendi. 22’den 22’ye sergisini İzmir’e taşıdık. Çünkü İzmir’in kurtuluşumuzda çok önemli bir yeri var. 30 Ağustos 1922’de büyük zaferimizin Dumlupınar’da Atatürk’ün başkumandanlığında başarıyla sonuçlanmasından sonra Gazi Mustafa Kemal Paşa, Türk ordusuna o tarihî ‘Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri!’ emrini vererek İzmir’de Yunan ordusunu denize dökmüştür. Büyük Taarruz’un sonucu İzmir’de gerçekleşti. Biz de bu şanlı zaferin felsefesini bu sergi ile yaşatmış olduk” dedi.