38,8342$% -0.1
44,1865€% 0.17
4.167,98%0,62
3.336,20%0,65
9.398,93%-1,21
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Yat Tamiri ve Bakımı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi
Fotoğraf- Ayten Kababıyık
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen ve Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Dereli ile akademisyenlerin ve çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte, yachtWORKS Genel Müdürü Emre Altun konuk konuşmacı olarak yer aldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Hakkı Dereli, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi olarak, öğrencilerin aldıkları teorik bilgileri uygulamaya dönüştürmelerini çok önemsediklerini vurguladı. Teorik bilgiyi uygulamaya dökmenin birkaç yolu olduğunun altını çizen Prof. Dr. Dereli, “İlki altyapımızı güçlendirmek. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında, iki laboratuvarımızı açmıştık. Önümüzdeki güz döneminden itibaren 3 tane daha laboratuvarı fakültemize kazandıracağımızın müjdesini şimdiden vermek isterim. Bu laboratuvarlarda, sektörde kullanacağınız programları öğrenip uygulama yapmanızı önemsiyoruz. Diğer bir yöntem de, sektördeki deneyimli isimleri sizlerle buluşturmak. Güz döneminde kariyer ve sektör buluşmaları adı altında bir toplantı düzenlemiştik. Şimdi, ikincisi için burada toplanmış bulunuyoruz. Bu toplantılar, mezun olduktan sonra sektörde sizleri neler beklediği, uzmanlığınızı hangi alanlarda arttırmanız gerektiği, hangi konulara odaklanmanız gerektiği gibi konuları henüz öğrenciyken görmenizi, bu konuda farkındalık kazanmanızı sağlayacak. Etkinliğin verimli geçmesini umut ediyorum” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmasının ardından söz alan yachtWORKS Genel Müdürü Emre Altun, 2013 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Bölümünden mezun olduğunu söyledi ve yat sektörüne dair deneyimlerini İKÇÜ’lü öğrencilerle paylaştı. Yat sektörünün teknik ve ticari yönlerini ele alan Altun, sektördeki kariyer olanaklarını anlattı. “Bizim eğitim aldığımız zamanlarda hem akademik kadro olarak hem de sektöre yakınlık olarak sizler kadar geniş imkanlar yoktu. Dolayısıyla sizler kadar avantajlı değildik. Akademik anlamda zengin bir fakülteye sahipsiniz. Onun haricinde, sosyal ilişkilerinizi iyi kullanmanızı öneririm. Çünkü bizim zamanımızda herkese bu kadar kolay ulaşma veya yardım alma, soru sorma gibi bir şansımız pek yoktu” diyen Altun, kariyer yolculuğunu ve sektörel deneyimlerini paylaştı.
Etkinlik, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.
İzmir’in 2 Yakasını Bir araya Getiren Festival Başlıyor