En GüncelİKÇU

İKÇÜ’den Yeni Döneme Yeni Projeler

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, yeni eğitim-öğretim yılına sorunsuz başlanması için yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Akademik yıla başlamadan önceki son hafta hızlanan çalışmaları yakından takip eden Rektör Prof. Dr. Köse, kampüs alanında incelemelerde bulundu. İncelemelere dersliklerle başlayan Rektör Prof. Dr. Köse’ye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Süleyman Akbulut, Genel Sekreter Nurettin Memur, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mustafa Kaya da eşlik etti. 

Tıp Öğrencilerine Yeni Derslik Müjdesi

Tıp Fakültesi öğrencileri için ilk etapta 280 kişilik olarak planlanan, ek düzenlemelerle sayının artacağı E2 amfisinde yeni yapılan dersliği gezen Rektör Köse, çalışmaları yakından gördü. Öğrencilerin en iyi fiziki alt yapı eşliğinde eğitim almaları için yönetim olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini aktaran Prof. Dr. Köse, tüm fakültelerin modern teknik ve tasarımla revize edildiğini kaydetti. İnşaatı biten Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ne taşınma işlemlerinin hızla devam ettiğini söyleyen Prof. Dr. Köse, “Güz Dönemine inşaatı tamamlanan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi için ayrılan yeni ofis ve sınıflarımızda başlayacağız” diye konuştu.

Medya Merkezine Yeni Atölyeler

Rektör Prof. Dr. Köse derslik ziyaretlerine, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinin eğitimlerini teorik ve uygulamalı olarak gördüğü, Medya ve İletişim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile devam etti. Merkez Müdürü Prof. Dr. Nazım Ankaralıgil, Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Halit Kartal ve merkez çalışanları tarafından bilgilendirilen Rektör Prof. Dr. Köse, yeni akademik dönem öncesi bakım ve onarım çalışmaları yapılan televizyon stüdyosu, haber atölyesi, seslendirme stüdyoları, halkla ilişkiler ve reklam atölyesi ile animasyon ve görsel efekt sınıflarını inceledi. 
Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, İKÇÜ’lü öğrencilerin son teknolojik alt yapı ile kurgulanan bir merkezde eğitim almalarından son derece memnun olduğunu söyledi. Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinin ulusal yarışmalarda sağladıkları başarının altında, yetkin akademik yapısı ve dijital teknik donanımının eşlik ettiği Medya Merkezi’nin büyük payı olduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, “Gelişen teknolojiler televizyon ve sinema sektörünü yönlendirmekte ve genç medyacılarımızın aldığı bu pratik eğitimler oldukça önem kazanmaktadır. Medya ve İletişim öğrencilerimiz alanında uzman kişilerden aldıkları eğitimler sayesinde sektöre daha hazır hale gelecek ve çalıştıkları alanlarda bir İKÇÜ markası oluşturacaklardır” dedi.

Gençlerin Gözdesi Sarı Kafe Tekrar Açılıyor

Tekrar Sosyal Tesisler İktisadi İşletme Müdürlüğünce devralınan, yeni ders yılında öğrencilere tekrar kapılarını açacak Sarı Kafe’yi de ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, İşletme Müdürü Ömer Coşgun’dan tadilat çalışmalarında son aşamaya gelindiği bilgisini aldı. 170 kişilik oturma kapasiteli alana sahip Sarı Kafe’nin 07.30 ile 22.30 arasında açık olacağını aktaran Coşgun, ekonomik anlamda öğrencilere uygun özel bir fiyat listesi oluşturulduğunu söyledi. 
Kafe’de yapılan düzenlemeleri yakından gören Rektör Prof. Dr. Köse, İKÇÜFEST’22’nin de yapıldığı bu alanda Sarı Kafe’nin yeni dönemde renkli aktivitelere ev sahipliği yapacağını belirtti. Prof. Dr. Köse, İKÇÜ’lü gençlerin sosyal aktivitelerini geniş alanlara taşıyacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.