AkademiEğitimEn GüncelGenelİKÇU

İKÇÜ’DE ERASMUS GÜNLERİ BAŞLADI

Dünya genelinde her yıl Ekim ayında gerçekleşen “Erasmus Günleri” etkinlikleri, “Eurodesk Türkiye Temas Noktası” olarak akredite edilen tek üniversite olan İKÇÜ’de başladı

Erasmus+ Programının tanınırlığını ve desteklenen projelerin görünürlüğünü arttırmak, programdan henüz yararlanmamış kişileri Erasmus+ Programından yararlanmaya teşvik etmek, proje sahibi kurumların projelerini yaygınlaştırmalarına destek olmak amacıyla dünya ölçeğinde her yıl Ekim ayında düzenlenen, 2018 yılından bu yana ülkemizin de katıldığı ve bu yıl 13-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Erasmus Günleri (Erasmus Days) İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde başladı. İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda yapılan açılış etkinliğine İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Yasin Bulduklu ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Ender Akan, Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Bakay, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının temsilcileri, yerel yönetimlerin proje birimlerinde görevli personel ile çok sayıda araştırmacı, akademisyen ve öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İKÇÜ Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Ender Akan, “Rektör hocamızın uluslararasılaşma, akreditasyon ve kalite standartları konularına gösterdiği önemin farkında olarak ve bizlere vermiş olduğu destekler sayesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz.” diyerek sözlerine başladı. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin AB’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programı olan Erasmus+ programı kapsamındaki projeleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ender Akan: “Erasmus Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Bakay, bugüne kadar 100’den fazla AB projesinde yer aldı. Bakay’ın ekibi ve kıymetli hocalarımızın çalışmalarıyla İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) son 6 ayda, 6 AB projesinde yer aldı. Toplam bütçesi 1 milyon Euro’yu aşan bu projelerin 4’ünde üniversitemiz proje koordinatörüdür.” ifadelerini kullandı.

İKÇÜ Öncelikli Hedefleri Arasına Uluslararasılaşmayı Koymuştur

Araştırmacılar arasında etkileşim oluşturmak, uluslararası alanda ülkemizi daha görünür kılmak ve akademiler arası çok uluslu işbirliklerini arttırmak için Erasmus projelerinin oldukça etkili olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Erasmus Günleri gibi etkinliklerin Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nün rehberliğinde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin uluslararasılaşma politikalarına katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Bilimin tek bir imtiyazlı grubun ya da toplumun tekelinde olmadığını, aksine tüm insanlığa odaklanan bir nitelikte olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Saffet Köse, “bilim ile uğraşanların etkileşimleri ufuk açıcı ya da vizyon kazandırıcı sonuçlar ortaya çıkarmaktadır, bu nedenle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi öncelikli hedefleri arasına uluslararasılaşmayı koymuştur.” ifadelerini kullandı. Akademisyenlere ve araştırmacılara yol gösteren ve proje sahiplerinin deneyimlerini paylaşmasına olanak sağlayan Erasmus Günleri gibi etkinlikleri önemsediklerini söyleyen Prof. Dr. Saffet Köse, “tüm çaba ve gayretlerimizin odağında hep insan var” dedi. Prof. Dr. Saffet Köse: “Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisi gereği, daha çok uluslararası projeye katılmak, yereldeki ortaklarımız ile de farklı işbirlikleri kurmak için artan bir çalışma içindeyiz. Uluslararası boyutumuz sadece Avrupa Birliği ülkeleri ile sınırlı olmayıp bu sene kabul edilen projelerimiz ile Afrika, Türki Cumhuriyetler, Uzak Doğu ve Ortadoğu ülkeleri ile farklı işbirlikleri yürütmekteyiz. İyinin ötesinde “daha iyi”si için ekip ruhuyla çalışmaya devam etmeli, herkesin katkısını önemsemeliyiz.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından AB Erasmus + programlarında projeleriyle kabul gören akademisyenler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Dekan Prof. Dr. Sevtap Ünal, Prof. Dr. Serhat Burmaoğlu, Doç. Dr. İrem Özgören Kınlı, Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Bakay, Turizm Fakültesinden Prof. Dr. Volkan Altıntaş, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden Prof. Dr. Mustafa Can, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Esen, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nden Öğr. Gör Koray Çelik’e başarı belgeleri takdim edildi. İKÇÜ Erasmus Day etkinliği, Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Bakay’ın “Uluslararası İlişkiler ve Erasmus+ Programı, Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı ve Proje Hazırlama” başlıklı sunumu ile Erasmus+ programı kapsamında destek alan proje örnekleri Prof. Dr. Volkan Altıntaş, Öğr. Gör. Koray Çelik’in “KA1: E-Gastronomi Konsorsiyum Projesi” ile Doç. Dr. İrem Özgören Kınlı’nın “KA2: Multicultural Classrooms Projesi” nin ayrıntılarını katılımcılarla paylaşmasıyla son buldu.