AkademiEğitimEn GüncelİKÇUKongreSağlık

İKÇÜ’nün Paydaşlarından Olduğu 6. Sağlık Hukuku Kongresi Gerçekleştirildi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin paydaş olarak yer aldığı, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin ise Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile birlikte onursal başkanlığını yürüttüğü 6. Sağlık Hukuku Kongresi tamamlandı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Tınaztepe Üniversitesi, İzmir Diş Hekimleri Odası ve Adli Bilimciler Derneği’nin işbirliği ile Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve sağlık sektörü ile hukuk disiplini arasındaki ilişkilerin değerlendirildiği 6. Sağlık Hukuku Kongresi’nde, sağlık sektörünün düzeni açısından gerekli olan hukuki kurallarla, sağlık çalışanları ile hastalar arasında yaşanan sorunlar konusunda atılması gereken adımlar ele alındı. İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ile EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın onursal başkanı olduğu kongrenin düzenleme kurulunda İKÇÜ Hukuk Fakültesi, İKÇÜ Tıp Fakültesi, İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Tınaztepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi yer aldı. İKÇÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerem Batır ve İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülten Kavak’ın da oturum başkanlığı yaptığı 6. Sağlık Hukuku Kongresinde İKÇÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İdare Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Cemal Başar “İdarenin Kişisel Sağlık Verilerinin Korunamamasından Doğan Sorumluluğu” başlığıyla ve İKÇÜ Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gizem Dursun Özdemir “Yargı Kararları Işığında Sağlık Hukuku Bakımından Ceza Sorumluluğu” başlığı ile birer sunum gerçekleştirdi.