AkademiEn GüncelİKÇUSosyal

‘Atıksız Körfez Dönüşen Gelecek’ Projesinin 4. Etabı Tamamlandı

Konak Kaymakamlığı tarafından başlatılan ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin de paydaşlarından biri olduğu “Atıksız Körfez Dönüşen Gelecek” projesinin 4. Etap çalışması Sasalı’da gerçekleştirildi

Birleşmiş Milletler’in 2022 yılını “Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı” ilan etmesi münasebetiyle, İzmir Körfezi’ndeki atıkların ve denize takılan balıkçı ağlarının geri dönüşümünü sağlayarak ekonomiye kazandırmayı amaçlayan “Atıksız Körfez Dönüşen Gelecek” projesinin 4. Etap çalışması kapsamında düzenlenen programa İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Daire Başkanı Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Tuğbay, Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ruhsan Özdemir Çiftçi, İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul ve Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökdeniz Nejer, proje paydaşlarının temsilcileri, akademisyenler ile çok sayıda çevre gönüllüsü katıldı. Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürütücülüğünde devam eden projenin Sasalı etabında konuşan İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, “tarımsal, endüstriyel ve kentsel atıklar denizlerimizi kirletiyor, ekosistem bozuluyor ve biyoçeşitlilik azalıyor; bu sorunlara yönelik gerek projelerle gerek Ar-Ge çalışmalarıyla resmî kurumlarımızın bir arada olduğu çalışmalar büyük önem arz ediyor” dedi. Marmara Denizi’nde kirlilikten doğan sorunların İzmir körfezinde yaşanmaması adına “Atıksız Körfez Dönüşen Gelecek” projesine büyük önem verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Saffet Köse, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin Su Ürünleri Fakültesi ile Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi ile birlikte bu türden çabaların her zaman yanında olduğunu vurgulayarak “projeye destek veren, emek veren herkesi kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.