AkademiEğitimEn GüncelİKÇUSağlık

“İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi İzmir’in Modern Yüzü Olacak”

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, 2023 yılında açılması planlanan ve yapımında son aşamaya gelinen İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi kompleksinde incelemelerde bulundu 

Yaklaşık 29 bin metrekare alanda, 300 üniteli olarak tasarlanan ve son teknoloji cihazlarla donatılacak olan; 15 bin metrekarelik peyzaj düzenlemesi, rekreasyon alanları, hastalar ve personeller için ayrılan otopark alanları ile İzmir’in en modern diş hastanesi olarak 2023 yılı içerisinde faaliyete geçmesi planlanan İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi için geri sayım başladı. Çalışmaların devam ettiği hastane kompleksinde incelemelerde bulunan İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, 300 üniteli olarak tasarlanan ileri tanı ve tedavi işlemlerinin sunulacağı klinikleriyle ve uygulamalı eğitim ve öğretim faaliyetleri ile İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nin İzmir’in modern yüzü olacağını söyledi. Türkiye’deki, öğrencilerine çağdaş eğitim veren nitelikli sağlık kurumları arasında yerini alan İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nin yeni kompleksinde vatandaşlara daha iyi ve kolay ulaşılabilir sağlık hizmeti vereceğini belirten Prof. Dr. Saffet Köse “görüntü ve ses sistemleriyle dizayn edilmiş fantom laboratuvarları, preklinik laboratuvarları, merkezi sterilizasyon üniteleri, ameliyathanesi, radyoloji laboratuvarı, derslikleri ve peyzaj düzenlemesine kadar her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü, hastanemizin açılışı için şimdiden çok heyecanlıyız.” dedi. 

 Kapasitemizde Önemli Bir Artış Olacak 

Çiğli Aydınlıkevler’deki mevcut İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nde, son teknoloji bilgisayarlı diş ünitelerinde 10 yılı aşkın süredir İzmirlilerin ağız-diş sağlığı ihtiyaçlarına karşılık verildiğini aktaran Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, “Diş sağlığı uygulamaları yoğun, uzun ve meşakkatli bir süreci gerektiriyor. Bu noktada talep yoğunluğu kapasitemizi de zorluyordu. Mevcut işleyişleri rahatlatacak, hastalarımıza da hekimlerimize de kolaylık sağlayacak yeni hastanemiz ile kapasitemizde önemli bir artış olacak, bununla paralel olarak sunduğumuz sağlık hizmetinin kalitesi de yükselecek.  Hem daha fazla hastaya hizmet vereceğiz, hem de halen uygulamakta olduğumuz sağlık hizmetlerini üst seviyelere çıkaracağız.  Vatandaş nezdinde takdir ve teşekkür edilen bir sağlık kurumu olmak için hedeflerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.