EğitimEn GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ Kızılay Topluluğundan “Öğrenmeyi Öğrenmek” Eğitimi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrenci topluluklarından Kızılay Topluluğu “Öğrenmeyi Öğrenmek Eğitimi” etkinliği düzenledi

Genç Kızılay 9. Bölge Eğitim Birimi Başkanı Umut Can Arslan tarafından verilen “Öğrenmeyi Öğrenmek Eğitimi”ne çok sayıda İKÇÜ Kızılay Topluluğu üyesi öğrenci katıldı. Eğitime, öğrenmenin insanın en eski bilişsel özelliklerinden biri olduğunu vurgulayarak başlayan Umut Can Arslan, ‘öğrenmeyi öğrenmek’ kavramının en başta öğrenmede uygulanacak teknik ve yöntemlerin doğru seçimi ile mümkün olduğunun altını çizdi. İşitsel öğrenme, görsel öğrenme ve kinestetik öğrenme olmak üzere, genel olarak üç temel öğrenme yöntemi olduğu bilgisini veren Arslan, bu yöntemlerin kişilerin bireysel özelliklerine bağlı olarak doğru seçildiğinde başarı oranını arttırdığını aktardı. Öğrenmeyi öğrenmenin asıl olarak bireylerin kendi niteliklerini keşfetmesi anlamına geldiğini belirten Arslan, etkili öğrenmenin de bununla bağlantılı olarak kişinin kendi hafıza yapısına uygun (işitsel, görsel ve kinestetik) olan öğrenme yöntemini saptamasına bağlı olduğunu söyledi. Etkili öğrenme teknikleri ile ilgili de bilgi veren Arslan, en çok kullanılan etkili öğrenme tekniklerinin kalemle vurgulama tekniği, anahtar kelime tekniği, özet çıkarma tekniği, zihinsel şema tekniği, pratiğe dökme tekniği ve aralıklı çalışma tekniği olduğunu ifade etti. Öğrenmeyi Öğrenmek Eğitimi” topluluk üyesi öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.