AkademiEn GüncelİKÇUİzmirTeknoloji

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse Tech İzmir’in Açılışında

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse “Tech İzmir” Bilim, İnovasyon ve Teknoloji Festivali’nin açılışına katıldı

İzmir Valiliği himayesinde, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ev sahipliğinde Bayraklı’daki İzmir Arena’da düzenlenen “Tech İzmir” Bilim, İnovasyon ve Teknoloji Festivali’nin açılışı, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz ile İzmir’deki üniversitelerin rektörlerinin katılımıyla gerçekleşti. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin de açılışında hazır bulunduğu ve “İzmir’e Oyun Geliştir” temasıyla düzenlenen, iki gün boyunca sürecek olan “Tech İzmir” Bilim, İnovasyon ve Teknoloji Festivali, yeni nesil teknolojiler olarak adlandırılan blokzincir, yapay zekâ, nesnelerin interneti ve öte evren (metaverse) gibi tematik konu başlıklarında gerçekleştirilecek panellerle, alanında uzman isimlerle gençleri ve genç girişimcileri buluşturuyor. Etkinliğin oyun ve oyunlaştırma yoluyla teknolojiyi gençlerle buluşturma hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen ‘game jam’ (oyun geliştirme maratonu) kapsamında ise gençler 36 saatte ‘zaman yolculuğu’ temasını kullanarak mobil oyun geliştirecek. Gençlere, teknolojiyi hem sorumlulukla kullanma hem de yaratıcılıklarını ürüne dönüştürme fırsatını bir arada sunan “Tech İzmir” 50 bin lira ödüllü oyun tasarım yarışması “Game Jam İzmir” ile son bulacak.