EğlenceEn GüncelİKÇUKültür - SanatSağlık

İKÇÜ Tıp Fakültesinden Tarihi Tıp Merkezine Ziyaret

Muhabir: Beyza Şengül

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi, Antik Dönemde Anadolu’nun en önemli tıp merkezlerinden biri olan Bergama’daki Asklepion’u ziyaret etti

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi’nin, 1’inci sınıf öğrencilerine yönelik olarak 2018 yılından bu yana her yıl düzenlediği Asklepion Antik Kenti gezisi, bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. İKÇÜ Tıp Fakültesi İnsan ve Toplum Sağlığı dersi kapsamında, Prof. Dr. Mustafa Tözün rehberliğinde gerçekleşen geziye araştırma görevlileri ve 1’inci sınıf öğrencileri katıldı. Adını Antik Yunan’ın sağlık tanrısı Asklepios’tan alan ve antik dönemin en önemli tıp merkezlerinden biri olan Asklepion’a yapılan gezide öğrencilere; mitoloji, inanç, felsefe ve bilim ile yoğrulan sağlık anlayışı ile Antik Dönem tıbbı, Asklepion’da uygulanan tedaviler, abaton denilen uyku odalarında hastaların telkin ve rüyada haber almaları gibi konularda bilgiler verildi. M.Ö. 4. Yüzyılın ortalarında kurulan ve 9 asır boyunca hizmet veren Asklepion’un tarihi öneminin de anlatıldığı gezide, M.S. 2’inci yüzyılda yaşayan, Antik Tıbbın büyük isimlerinden Bergamalı Galen’in tıp tarihindeki yeri ve Galenik Tıp uygulamaları hakkında detaylı bilgiler sunuldu.