AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de TÜBİTAK Proje Bilgilendirme Toplantısı

Muhabir: Emel Akovalı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi

İKÇÜ Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda düzenlenen ve Proje Genel Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Dr. Sümeyye Sınır‘ın konuşmacı olduğu toplantıya İKÇÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022/1 dönemi başvuru destek sonuçlarına göre, ön lisans ve lisans öğrencilerinin 58 projesinin desteklenmeye değer görüldüğü İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde, öğrencileri yeni projeler için teşvik etmeye yönelik olarak düzenlenen toplantıda 2209-A ve 2209-B hakkında bilgiler verildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut yapmış olduğu konuşmada İKÇÜ’nün 2209-A VE 2209-B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022/1 dönemi proje başarısından söze etti. “2209-A ve 2209-B projelerinde İzmir’de 2.sırada yer alıyoruz. 2209-A’da 58 projemiz kabul oldu ve Türkiye’de 182 üniversite arasından 20.sıradayız. Üniversitemiz için çok önemli bir başarı bu. 2209-B’de de 5 proje ile Türkiye’de 84 üniversite başvurmuş ve bu üniversiteler arasında 10. Sıradayız.” diyen Prof. Dr. Süleyman Akbulut, proje sayısını arttırmak için öğretim üyeleri ve öğrencilerle birlikte motivasyonu yükseltmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Amacımız araştırma üniversitesi olmak

Proje Destek Uzmanı Öğr. Gör. Dr. Sümeyye Sınır ise Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı hakkında bilgilendirici bir konuşma yaptı. Öğr. Gör. Dr. Sınır, programın amacının üniversitelerde öğrenim görmekte olan önlisans ve lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek olduğunu söyledi. Proje üretmenin öneminden söz eden Öğr. Gör. Dr. Sümeyye Sınır, öğrencileri araştırmaya yönelten ve güncel problemlere alanlarında çözüm önerileri getiren bu tarz projelerin içinde olmanın hem öğrenciler hem de üniversite adına sevindirici olduğunu sözlerine ekledi. Öğr. Gör. Dr. Sümeyye Sınır: “Amacımız araştırma üniversitesi olmak. Araştırma politikamızı ve çalışmalarımızı bu doğrultuda oluşturuyoruz. Üniversite olarak bütün alanlarda dijitalleşmeyi ön planda tutuyoruz. Disiplinli çalışmak, projeleri desteklemek, aynı zamanda sanayi ve sivil toplum kuruluşları ile bir arada çalışmalar yürütmek asıl hedefimizi oluşturuyor. Proje yapmanın üniversitemizin bir politikası haline gelmesi için çalışıyoruz.” diye konuştu.