EğlenceEn GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ’lü Öğrencilerden Fidan Dikme Etkinliği

Muhabir: Caner Kocabıyık

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi, İzmir Orman Bölge Müdürlüğünün düzenlediği Milli Ağaçlandırma Günü etkinliklerine katıldı

Milli Ağaçlandırma Günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile Türkiye’de 11 Kasım 2019 tarihinden itibaren her yıl kutlanıyor. Bu doğrultuda İzmir Orman Bölge Müdürlüğünün, İzmir’in onlarca farklı bölgesinde düzenlediği ve saat 11.11’de 45 bin fidanın aynı anda dikildiği bir etkinlik gerçekleştirildi. Ağaç ve orman sevgisini arttırmak ve gelecek nesillere daha yeşil bir memleket bırakmak amacıyla düzenlenen Millî Ağaçlandırma Günü etkinliğine İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi öğrencileri de katıldı. Etkinliğe katılım sağlayan öğrenciler, İzmir Orman Bölge Müdürlüğünün direktifleriyle fidanların nasıl dikilmesi gerektiğini ve fidan dikiminde dikkat edilmesi gereken hususları öğrendikten sonra çok sayıda fidanı toprakla buluşturdu.