AkademiEn GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ’nün Paydaşı Olduğu “Eko Bilinçle Biyoçeşitliliğe: Yeşil Bir Yol Projesi” Hayata Geçti

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin paydaşlarından olduğu, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü yürütücülüğünde düzenlenen ve TÜBİTAK 4004 Programı tarafından desteklenen “Eko Bilinçle Biyoçeşitliliğe: Yeşil Bir Yol” projesi hayata geçti

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı tarafından 2022/1. Dönemi desteklenmeye değer görülen projelerden olan ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü yürütücülüğünde düzenlenen, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Çiğli-Karşıyaka Aydoğan Yağcı Bilim Sanat Merkezi’nin uzman ve eğitmen kadrolarıyla destek verdiği “Eko Bilinçle Biyoçeşitliliğe: Yeşil Bir Yol” projesi hayata geçti. İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Agah Tekindal’ın da uzman olarak yer aldığı proje ile dünya üzerinde yaşayan canlı türlerinin çeşitliğini ifade eden ve insanlar, bitkiler, hayvanlar, mantarlar, mikroorganizmalar ve bir bütün olarak onların yaşadığı ekosistemleri kapsayan biyoçeşitlilik kavramını vurgulamak ve bu kavramın genç nesillere yerinde, görerek ve uygulamalı bir etkinlik programı ile aktarılması amaçlanıyor. Projenin hedef kitlesini oluşturan lise ve dengi okullarda okumakta olan öğrencilere Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Yerleşkesinde proje kapsamında herbaryum, fungaryum, tohum fizyoloji laboratuvarlarında ve Ulusal Tohum Gen Bankası’nda biyoçeşitliliğe dair bilgiler verilerek uygulamalı olarak farkındalık oluşturuluyor.