AkademiEn GüncelFEATUREDİKÇU

TÜBA’dan İKÇÜ’lü Akademisyene ‘Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı’ Ödülü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Utku Kürşat Ercan 2022 yılı TÜBA-GEBİP (üstün başarılı genç bilim insanı) ödülü almaya hak kazandı

Doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanında çalışan üstün nitelikli ve başarılı genç bilim insanlarının bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmelerini, kendi çalışma gruplarını oluşturmalarını ve uluslararası düzeyde yaptıkları nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik etme amacıyla Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından 2001 yılından bu yana her yıl verilen TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülünü alacak isimler belli oldu. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Utku Kürşat Ercan, 39 yaşını doldurmamış genç bilim insanlarının başvuruları arasından yapılan değerlendirmeyle 2022 yılı TÜBA-GEBİP ödülünü almaya hak kazandı. Sağlık bilimlerinde uzmanlık, diğer bilim dallarında doktora derecesini almış ve Türkiye’de çalışan veya Türkiye’de çalışma kararını vermiş genç bilim insanlarının başvuru yapabildiği ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülünün ilk verilişinden bu yana, ödülü kazanan bilim insanı sayısı böylece 610’a yükseldi. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Utku Kürşat Ercan ve TÜBA-GEBİP ödülüne layık görülen diğer genç bilim insanlarına ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek olan törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilecek.