EğitimEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ Tıp Fakültesinden Acil İlk Yardım Eğitimi

Muhabir: Aleyna Arslanbaş

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Işıkkent Eğitim Kampüsünde Acil İlk Yardım Eğitimi verdi

Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise seviyelerinde eğitim veren Işıkkent Eğitim Kampüsünde, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz ve Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Yamanoğlu danışmanlığında İnt. Dr. Ezgi Su Albayrak tarafından “Acil İlk Yardım” sosyal sorumluluk projesi kapsamında verilen eğitime öğretmenler, hazırlık sınıfı öğrencileri ve çok sayıda 9. sınıf lise öğrencisi katıldı. Eğitim programında acil ilk yardım, Heimlich manevrası, 112 acil çağrı yapma ve temel yaşam desteği konularının öneminden bahseden İnt. Dr. Albayrak,  öğrencilere bu konularda uygulamalı bir eğitim verdi. Hayat kurtarıcı müdahalenin ilk adımının hasta ile kurtarıcının güvenliğini sağlamak olduğunu vurgulayan İnt. Dr. Albayrak, 112 Acil Çağrı Merkezini aramanın ve doğru bilgiler vermenin öneminden de söz etti. Eğitim, uygulamalı temel yaşam desteği eğitimi ile sona erdi.