EğlenceEn GüncelİKÇUKültür - SanatTiyatro

İKÇÜ Tiyatro Topluluğu “Salaklar Sofrası” Oyunu ile Sahnede

Muhabir-Fotoğraf: Ali Yaman

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tiyatro Topluluğu 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının ilk oyunu “Salaklar Sofrası” ile perdelerini açtı

İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda sahnelenen, Francis Weber’in yazdığı “Le Diner De Cons” Fransızca orijinal adlı, Türkçe’ye ise “Salaklar Sofrası” olarak uyarlanan oyuna İKÇÜ’lü tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi. Yayınevi sahibi olan Tolga Aktan’ın, salak diye nitelendirdikleri insanlarla dalga geçmek için zengin arkadaşlarıyla düzenledikleri “Salaklar Sofrası” adlı akşam yemeği etkinliklerinden birinde başına gelen trajikomik olayları konu alan oyunun yönetmenliğini Bartu Deniz Güvercinlik, yardımcı yönetmenliğini Ekin Nazlı Mandacı yaparken Reji sorumlusu ise Eslem Anise Şentürk oldu. Oyuncu kadrosunda İKÇÜ’lü öğrenciler Batuhan Kayhan, Ulaş Korkmaz, Serranur Poyraz, Hakan Arda Altun, Barış Güneş, Ecem Koparan, Ekin Nazlı Mandacı ve Özgün Erdal Barlas’ın yer aldığı oyun, tiyatro severler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.