EğitimEn GüncelFEATUREDİKÇU

İKÇÜ Yapı ve İnşaat Topluluğundan “Yarışma Söyleşisi” Etkinliği

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Yapı ve İnşaat Topluluğu “Yarışma Söyleşisi” konulu bir etkinlik düzenledi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda, Yapı İnşaat Topluluğu tarafından düzenlenen “Yarışma Söyleşisi” başlıklı etkinliğe İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sorgun, İKÇÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Toğay ile akademisyenler, DASK Depreme Dayanıklı Bina Yarışması’nda 2’inci olan “Stella” ekibi, ‘De&Co Uluslararası Çelik Köprü Yarışması’nda 1’inci olan “The Optimum” takım üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

2023 Yılında İki Farklı Yarışmada Üç Ekiple Yarışacaklar

Programın açılış konuşmasını yapan İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sorgun, “2022 yılı bizim için güzel bir yıl oldu. Bu yıl ilk defa yarışmalara katıldık. ‘De&Co Uluslararası Çelik Köprü Yarışması’na katılan öğrencilerimiz 1’inci oldu.  ‘DASK Depreme Dayanıklı Bina Yarışması’na katılan öğrencilerimiz ise 2’inci oldular.” dedi. Derecelerin başarı göstergesi olduğunu ancak öğrencilerden bu tarz yarışmalara katılıp mesleklerini nasıl uyguladıklarını görmelerini ve tecrübe kazanmalarını beklediklerini ve onları bu amaçla desteklediklerini söyleyen Prof. Dr. Sorgun, tecrübenin hayatta kazanılabilecek en pahalı şey olduğunu vurguladı. 2023 yılında öğrencilerinin üç ekiple, iki yarışmaya daha katılacağının bilgisini veren Prof. Dr. Sorgun, bunlardan bir tanesinin ‘Teknofest Akıllı Ulaşım Yarışması’, diğerininse iki takımla katılım sağlanacak olan ‘DASK Depreme Dayanıklı Bina Yarışması’ olduğunu belirtti.

“Amerika’daki Bir Yarışma İçin de Teklif Dosyası Hazırlıyoruz”

“Bu yıl ‘DASK Depreme Dayanıklı Bina Yarışması’na beş kişilik bir ekiple katıldık ve ikincilik elde ettik. Önümüzdeki yıl içerisinde de aynı yarışma için iki ekibimiz hazırlık yapıyor. Aynı zamanda Amerika’daki benzer bir yarışma için de teklif dosyası hazırlıyoruz.” diyen İKÇÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Toğay, yarışmalara katılımı sürekli hale getirmek istemelerindeki amacın üniversite adına kurumsal bir hafıza oluşturmak olduğunu söyledi. Amerika’daki depreme dayanıklı bina yarışmasında da aynı amaçla Türkiye’yi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’ni temsil etmek istediklerinin altını çizen Dr. Öğr. Üyesi Toğay, projeler için üniversitenin laboratuvar imkânlarının yeterli ve kullanılabilir durumda olduğunu ifade etti. Öğrencilerin yarışmalara katılmalarının öneminden de bahseden Dr. Öğr. Üyesi Toğay: “CV’nin yükseltilmesi çok önemli. ‘DASK Depreme Dayanıklı Bina Yarışması’na katılan ekipteki bir arkadaşımız Japonya’daki bir okulla iletişime geçti. Onların ilk söyledikleri şey, yarışmada elde edilen ikinciliğin kendilerini çok etkilediği oldu. Yurtdışındaki üniversitelerin veya şirketlerin bu tip yarışmaları ciddi manada önemsediklerini görüyoruz.” diye konuştu.

Etkinlik, açılış konuşmalarının ardından, DASK Depreme Dayanıklı Bina Yarışması’nda 2’inci olan “Stella” ekibi üyelerinin ve ‘De&Co Uluslararası Çelik Köprü Yarışması’nda 1’inci olan “The Optimum” takım üyelerinin yarışmaya dair tecrübelerini anlatmalarının ardından son buldu.