AkademiEn GüncelİKÇUKültür - Sanat

İKÇÜ’lü Akademisyenler Tarihi Havran Mezarlığında İncelemelerde Bulundu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) akademisyenleri, Balıkesir’in Havran İlçesi’ndeki tarihi mezarlıkta yapılacak olan koruma altına alma çalışması için incelemelerde bulundu

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahit Telci ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömür Ceylan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Havran Belediyesi, Balıkesir Anıtlar Bölge Kurulu ortaklığında yürütülecek olan Balıkesir’in Havran İlçesi’ndeki tarihi mezarlıkta bulunan yüzlerce yıllık mezar taşlarının envanterinin çıkarılması, temizlenmesi ve koruma altına alınması projesi için Havran Mezarlığında incelemelerde bulundu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kültürel Miras Daire Başkanı Koray Karabulut, Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ersel Çağlıtütüncügil ve Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vehbi Günay’ın da dahil olduğu heyet incelemelerden sonra Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’u makamında ziyaret etti.