AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’lü Öğrenciler Oyunlaştırma Tekniği ile Öğrendi

Yeni nesil iş anlayışı açısından gelecek vaat eden bir öğrenme ve motivasyon yöntemi olarak görülen Gamificiation (oyunlaştırma) tekniği, oyunlarda kullanılan ödüllendirme sistemleri ve rekabet unsurlarını, dijital oyun tasarım tekniklerini de kullanarak iş dünyası başta olmak üzere oyun dışı unsurlara dahil edip, onları etkileşimli ve cazip hale getirmek için kullanılan bir yöntem olarak biliniyor. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tunca Tabaklar’ın verdiği Üretim Yönetimi dersi kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Cansu Yıldırım ve Öğr. Gör. Güven Şengönül yönetiminde İşletme öğrencileri de bu tekniği kullanarak tedarik zinciri yönetimi oyunu oynadı. Oyunda öğrenciler tedarikçi, üretici, toptancı ve perakendeci rolleri üstlenerek gerçek hayat kararlarına benzer şekilde tedarik zincirini yönetti.