AkademiEğitimEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Eczacılık Günü Programına Katıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen 14 Mayıs Eczacılık Günü programına katıldı

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen ve eczacılık eğitiminin Türkiye’deki 184’üncü Yılının kutlanmasını da içeren 14 Mayıs Eczacılık Günü programında bir konuşma yapan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir, eczacıların toplum sağlığını korumak amacıyla görev yapan birinci dereceden sağlık danışmanları olduklarını vurguladı. 

Mehteb-i Tıbb-i Şahane’de 14 Mayıs 1839 tarihinde ilk eczacılık sınıfının açılmasının üzerinden 184 yıl geçtiğini hatırlatan Prof. Dr. Aytemir, İKÇÜ Eczacılık Fakültesi’nin bu yıl ilk mezunlarını verecek olmasının da bu açıdan anlamlı ve mutluluk verici olduğunu kaydetti.

İKÇÜ Eczacılık Fakültesi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Aytemir: “Halihazırda 463 öğrencimiz var. Yeni açılan bir fakülte olmamıza rağmen kontenjanımızın doluluk oranı çok yüksek. Biz, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ve Eczacılık Fakültesi olarak girişimci ve donanımlı eczacılar yetiştirmeyi kendimize hedef olarak belirledik” dedi. Prof. Dr. Aytemir, 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutlayarak sözlerini noktaladı.