AkademiEğitimEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü İtalya’da

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, İtalya’da düzenlenen “Multipl Sklerozda Rehabilitasyon (Rehabilitation in Multiple Sclerosis-RIMS)” Kongresi’ne katıldı

Cenova’da gerçekleşen ve dünya genelindeki bilim insanlarını bir araya getirerek alandaki yenilikçi çalışmaların paylaşılmasını amaçlayan 28. Multipl Sklerozda Rehabilitasyon (Rehabilitation in Multiple Sclerosis-RIMS)” Kongresi’ne katılan İKÇÜ SBF Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Turhan Kahraman ve Arş. Gör. Zuhal Abasıyanık dört bildiri sunarak İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’ni temsil etti. 

Multipl Skleroz (MS) hastalığına yönelik rehabilitasyon yöntemleri ve tedavi süreçleri üzerine odaklanan kongrede, dünya genelinde çalışmalar yapan uzmanlar, alanla ilgili yenilikçi stratejileri ve son araştırmaları paylaşarak MS hastalarının yaşam kalitesini artırmaya yönelik çözümler üzerine yoğunlaştılar. Kongrede ayrıca, MS hastalarının yaşamının önemli bir parçası olan rehabilitasyonun geliştirici etkisini arttırmak için neler yapılabileceği üzerinde de duruldu.