AkademiBeslenmeEğitimEn GüncelİKÇUYemek

İKÇÜ Turizm Fakültesinden Özel Öğrencilere Yönelik Mutfak Projesi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi “Herkes İçin Mutfak” adlı sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirdi. 

Özel eğitim gören öğrencilere temel mutfak bilgilerini aktarmak ve bu bilgileri uygulamaya dökmek amacıyla İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi ile Karşıyaka Özel Eğitim Meslek Okulu işbirliğiyle düzenlenen ve İKÇÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Işın’ın yürütücüsü olduğu “Herkes İçin Mutfak” projesi hayata geçti. 

Zihinsel engelli bireylerin toplum içinde uyumla yaşamasını sağlamayı ve onlara topluma yararlı olacak kişilik özellikleri kazandırmayı hedefleyen Karşıyaka Özel Eğitim Meslek Okulu’nda “Herkes İçin Mutfak” projesi kapsamında özel eğitim öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen programa İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Simge Kömürcü Sarıbaş ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Proje kapsamında, Karşıyaka Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerine mutfakla ilgili temel bilgiler aktarılarak, mutfak araç ve gereçlerinin tanıtımı yapıldıktan sonra, öğrencilerle birlikte “waffle” yapıldı. Özel eğitim öğrencilerinin mutfakta son derece başarılı olduğu gözlendi.