EğlenceEn GüncelİKÇUKültür - SanatModaSosyal

İKÇÜ’de Anneler Günü Sergisi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından Anneler Günü Sergisi düzenlendi

İKÇÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından İKÇÜ Sanat Galerisi’nde düzenlenen ve öğretim elemanları ile lisansüstü öğrencilerinin resimlerinin yer aldığı Anneler Günü Sergisi’nin açılışı yapıldı. 14 Mayıs Anneler Günü münasebetiyle düzenlenen serginin açılış törenine İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Genel Sekreter Nurettin Memur, İKÇÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman, İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya ile akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

“Cennet Annelerin Ayakları Altındadır”

Anneler Günü Sergisi’nde yer alan eserleri tek tek inceleyen Prof. Dr. Saffet Köse, Anneler Günü vesilesiyle İKÇÜ öğretim elemanları ile lisansüstü öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı serginin geleneksel bir hal aldığını söyledi. Prof. Dr. Saffet Köse, “Annelerimizin haklarının her alanda yapılan çalışmalarla teslim edilmesini çok değerli buluyorum. Peygamberimizin, “Cennet annelerin ayakları altındadır” dediğini hepimiz biliyoruz. Bu yüzden onların her daim hatırlanması ve baş tacı edilmesi çok önemli. Böylesi özel günlerde yapılan bu tür etkinliklerin farkındalık oluşturmak ve iç dünyamızda sorgulamaya yol açmak gibi bir anlamı olduğunu düşünüyorum. Annelerimizi her zaman hatırlamamız ve kıymetlerini onları kaybetmeden bilmemiz gerekiyor. Bu serginin de, bu konuda farkındalık oluşturacağı düşüncesiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sergi ile Tüm Annelerimizi Anmak İstedik


Sergi hakkında bilgi veren İKÇÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman ise Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen ve Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri ile lisansüstü öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı sergide 35 katılımcıya ait 55 eserin bulunduğunu belirtti. Sergide yer alan eserlerin farklı alanlardan çeşitli konu ve tekniklere göre yapıldığını; sulu boya ve dijital tasarım teknikleriyle ve akrilik tarzda, tekstil atıklarından geri dönüşüm ve moda tasarım konularında yapılan çalışmaları sanatseverlerle buluşturduklarını söyleyen Prof. Dr. Fikri Salman serginin teması ile ilgili de: “Anneler Günü Sergisi’ni, hiçbir zaman göz ardı etmememiz gereken ve başımızın tacı olan annelerimizin anısına açtık. Başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden tüm annelerimize atıf yaparak, onları sergimiz vesilesiyle anmak istedik. Kahramanmaraş’la birlikte çevre illeri de etkileyen depremlerde hayatını kaybeden anneler ile birlikte çocuklarını ve yakınlarını kaybeden, bizim için çok değerli olan anneleri de aklımızdan geçirdik. Bütün anneler bizim için çok değerli ve hepsi bizim göz bebeğimiz. Sergimizi bu maksatla açmış olduk” ifadelerini kullandı.