AkademiEğitimEn GüncelİKÇUSağlıkSpor

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu “Sağlık İçin Harekete Geç” Dedi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu “Sağlık İçin Harekete Geç” başlıklı bir webinar düzenledi

Bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda bilinç oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek ve sağlıklı davranış ve yaşam tarzını teşvik etmek amacıyla DSÖ tarafından belirlenen Sağlık İçin Hareket Et Günü kapsamında İKÇÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen webinar yoğun bir katılımla gerçekleşti. 

Sadece bireysel değil aynı zamanda toplumsal bir sorun haline gelen fiziksel inaktiviteye ve fiziksel aktivitenin ruhsal, zihinsel ve bedensel açıdan etkileri konusuna dikkat çekmek için düzenlenen webinar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Programı Öğr. Gör. Hatice Ayan tarafından gerçekleştirildi.

Sağlıklı bir yaşam için hareket etmenin önemine değinen Öğr. Gör. Ayan: “Sağlıklı bir yaşam için, hareketsiz geçen zamanı gün içerisinde mümkün olduğunca azaltıp aktif bir yaşam biçimini benimsemek, harcanan enerji miktarını artırmaya da yardımcı olacaktır. Düzenli dayanıklılık egzersizleri ile kuvvet, esneklik ve denge hareketleri, sağlıklı bir yaşamın sürdürülmesi ve geliştirilmesine katkı sağlarken, aynı zamanda kronik hastalıklara yakalanma riskinin azaltılması için de son derece önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.