AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

Sismik Dizayn Yarışması’nda Türkiye’yi Temsil Eden İKÇÜ’lü Öğrencilerden Rektör Köse’ye Ziyaret

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, San Francisco’da yapılan Seismic Design Competition (Sismik Dizayn Yarışması)’da Türkiye’yi başarıyla temsil eden İKÇÜ’lü öğrencileri ağırladı

Earthquake Engineering Research Institute (EERI) tarafından San Francisco’da yapılan Seismic Design Competition (Sismik Dizayn Yarışması)’da Türkiye’yi başarıyla temsil eden; İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Toğay danışmanlığındaki, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri Gökhan Köse, Ayşe Betül Yılmaz, Ayşe Dilara Kılıç, Batuhan Samsun, Ercan Kurkut ve Salih Dinçsoy’dan oluşan ekip İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’yi makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar’ın da hazır bulunduğu ziyarette, dünyanın seçkin üniversitelerinin takımlarını geride bırakarak finalde Türkiye’yi başarıyla temsil eden öğrencileri tebrik etti. 

Ülkemizi En İyi Şekilde Temsil Ettik

Finalinde otuz sekiz takımın mücadele ettiği Seismic Design Competition (Sismik Dizayn Yarışması) hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Toğay, sarsma tablasında farklı şiddetlerdeki depremlere maruz bırakılan maketlerin mimari, estetik, fonksiyonellik, poster ve sunum gibi ölçütler de dikkate alınarak değerlendirmeye tabi tutulduğunu aktardı. “Ülkemizi ve bayrağımızı en iyi şekilde temsil ettik” diyen Dr. Öğr. Üyesi Toğay, dünyanın önde gelen üniversitelerinin yer aldığı bir platformda İKÇÜ’yü de en güzel şekilde tanıttıklarını söyledi. Yarışmada İKÇÜ’yü temsil eden ekip üyeleri ise, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gerçekleşen yarışmanın etaplarında diğer takımların kenetlenerek İKÇÜ’yü desteklediklerini ve sergilenen bu dostane yaklaşımlardan oldukça etkilendiklerini ifade etti.

Gençlerimizin Bilinçli Olarak Yetişmesi Çok Önemli 

DASK Depreme Dayanıklı Bina Yarışması’nda geçen sene ikincilik elde ederek başarılarını ABD’deki yarışmaya taşıyan İnşaat Mühendisliği ekibini ve emeği geçen akademisyenleri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Saffet Köse: “Asrın felaketleri olarak nitelendirilen 1999 Gölcük Depremi ve 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerini yaşamış bir ülkede, binaların hasar alma düzeylerinin en aza indirilecek şekilde ve insanların can güvenliğini sağlayacak biçimde tasarlanması lazım. Yıllardır, ülkemizin aktif bir deprem bölgesinde yer aldığı gerçeğini göz önüne almadan yapılan binalar sebebiyle on binlerce insanımız hayatını kaybetti. Depreme dayanıklı bina tasarlama bilincinin oluşturulması ve bu bilincin hayata geçmesi noktasında gençlerimizin bu tür organizasyonlara katılımına büyük önem veriyoruz. Mimarlık, malzeme, yapı, inşaat, harita, şehir ve bölge planlama gibi önemli mühendislik disiplinlerini bünyesinde barındıran bir üniversite olarak bu alanlarda eğitim alan gençlerimizin de donanımlı mezunlar olmaları için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Mühendis adaylarımız eğitimleri boyunca edindikleri teorik bilgileri, böyle yarışmalar sayesinde pratiğe dönüştürüyorlar. Lisans eğitimlerinde yakaladıkları bu başarılı sonuçlar için değerli öğrencilerimizi; bilgi ve tecrübeleri ile öğrencilerimizin yolunu açan tüm hocalarımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.