AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinde Mezuniyet Sevinci

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde mezuniyet sevinci yaşandı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinden mezun olan öğrenciler için Kapalı Spor Salonunda düzenlenen mezuniyet törenine İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya, Dekanlar, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, akademik ve idari personel ile sektör temsilcileri ve öğrenci aileleri katıldı. 

Türkiye Sağlık Sisteminin Gücünü Arttıracaksınız

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden duyduğu üzüntüyü paylaşarak konuşmasına başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, İKÇÜ’nün ilk kurulan fakültelerinden biri olan ve kısa zamanda büyük başarılara imza atan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Türkiye’de oldukça önemli bir yere geldiğini belirtti. Mezun öğrencilerin önemli bir dönüm noktasında bulunduklarını dile getirerek sevinçlerini paylaşan Prof. Dr. Bulduklu: “Mezuniyet, hayatın en önemli ve kritik evresi. Sizler bugün mezun olarak hayatınızın en güzel dönemlerini geride bırakıyorsunuz. Çünkü öğrencilik herhalde yaşamın en keyifli dönemi ve bu dönemin sona ermesiyle sizler için yeni bir evre başlıyor. Artık hayatın içinde ve ülkesi için üreten bireyler olacaksınız. Türkiye sağlık sisteminin gücünü arttıracak çalışanlar olarak hayatınıza devam edeceksiniz. Ben, üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize ve sahada İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden mezun olmanın ne demek olduğunu göstereceğinize inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

1995 Sağlık Profesyonelini Toplum Hizmetine Kazandırdık

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılından beri sağlık bilimleri alanında nitelikli eleman yetiştirmek için çalıştığını belirten Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinden bu yıl 319 öğrencilerinin mezun olduğunu, fakültenin kurulduğu yıldan itibaren de toplamda 1995 sağlık profesyonelini toplum hizmetine kazandırdıklarını aktardı. Geçen sene mezuniyet programındaki bir anısını anlatan Prof. Dr. Kaya: “Köyden, torununun mezuniyetine gelen bir teyzemiz bana ‘okutanlardır yükseltenler’ demişti. Tüm kadim bilgileri beraberinde toplayarak bize ileten bu sözü sizlerle de paylaşmak isterim. Vatanımızı yükseltmek ve yüceltmek için evlatlarımızı var gücümüzle eğitmeye ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi. Mezun öğrencilerin ailelerine “buradaki başarının en önemli mimarları sizlersiniz” diyen Prof. Dr. Kaya, özverili çalışmalarıyla öğrencilere rol model olup onları başarılı bir şekilde yetiştiren fakülte öğretim elemanlarına da teşekkür etti. Öğrencilerini mezun olmalarından dolayı tebrik eden Prof. Dr. Kaya: “Sizler bugün hayatınızın en önemli zaman dilimlerinden birini sonlandırıp yeni bir döneme geçiş yapıyorsunuz. Bu cennet vatanın değişik köşelerinde ya da dünyanın herhangi bir yerinde size ihtiyacı olan insanların hayatlarına dokunmak için mezun oluyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Bizlere İKÇÜ’lü Olmanın Ayrıcalığını Yaşattılar

Mezun olmalarından dolayı duyduğu sevinci ve heyecanı ifade eden İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Emine Atasoy: “Mesleğin tüm güzel yanlarını bize öğreten, yolumuza ışık tutan, bir fizyoterapist, bir hemşire ve bir diyetisyen gibi düşünmenin insanların hayatına neler katabileceğini bize gösteren, bir aile gibi davranıp bize her anlamda destek çıkan, öğrenci olarak değil de, bizlere her zaman gelecekteki meslektaşları olarak bakan, İKÇÜ’lü olmanın ayrıcalığını bizlere yaşatan, samimi, güler yüzlü ve değerli hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde farkında ve farklı olduğumuzu bize her daim hissettiren, hayata farklı bir açıdan bakmamızı sağlayıp bizlere yeni kapılar açan, eğitim hayatımıza destek ve yön veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Saffet Köse olmak üzere tüm üniversite çalışanlarına, özellikle de Dekan hocamız Prof. Dr. Derya Özer Kaya’ya ve tüm Sağlık Bilimleri Fakültesi akademik ve idari personeline şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.  

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi mezuniyet töreni açılış konuşmalarının ardından, dereceye giren öğrencilere plaket ve belge takdimi, mezun öğrenciler anısına fakülte kütüğüne plaket çakılması, diplomaların takdimi ve mezunların meslek yemini etmelerinden sonra kep atma töreni ile son buldu.