AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ Turizm Fakültesi Koordinatörlüğündeki AB Projesinin Paydaşları Bergama’da

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi koordinatörlüğünde yürütülen Avrupa Birliği projesinin paydaşları, projenin Türkiye’deki uygulama alanı olan Bergama’da bir araya geldi

Proje Koordinatörlüğünü İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Altıntaş’ın yürüttüğü; Türkiye, Almanya, İspanya ve İtalya ortaklığındaki “Kültür Turizmi’ne Yönelik Sanal Gerçeklik İçerikleri” başlıklı Avrupa Birliği projesinin ekibi, projenin Türkiye’deki uygulama olan Bergama’da bir araya geldi. 

Kültür turizmine yönelik yürütülen proje kapsamında, UNESCO Alan Başkanlığı ile Bergama Belediyesi organizasyonu ile bir araya gelen proje ekibi, Bergama’daki önemli kültür alanları ve bu alanlara dair çalışmalar hakkında bilgi aldı.  

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Altıntaş, proje çerçevesinde uluslararası anlamda üçüncü toplantının gerçekleşmesi ile uygulama alanlarının belirlenmesi ve proje çıktıları konusunda aplikasyon ve artırılmış gerçeklik çalışmalarına geçildiğini belirtti. Proje ile Bergama’nın uluslararası arenada daha özel bir yer bulmasını ve projenin kültür turizmi açısından farklı girişimleri beraberinde getirmesini beklediklerini ifade eden Prof. Dr. Altıntaş, UNESCO Alan Başkanı Dr. Emre Atabek ve ekibi ile Bergama Belediyesi’ne projeye verdikleri katkı ve desteklerden dolayı teşekkür etti.