AkademiEğitimEn GüncelFEATUREDİKÇU

İKÇÜ’lü Akademisyenlerin TÜBİTAK Proje Başarısı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğretim elemanlarının 3 farklı projesi TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Hızlı ve Acil Destek programları tarafından desteklenmeye değer görüldü

İKÇÜ’nün 2 projesi; üniversitelerde, araştırma hastanelerinde ve araştırma enstitülerinde yürütülecek kısa süreli, küçük bütçeli araştırma ve geliştirme projelerine destek sağlamayı amaçlayan TÜBİTAK-ARDEB 1002-A Hızlı Destek Modülü tarafından desteklenmeye değer bulundu. 1 projesi ise acil veya öngörülemeyen durumlarda ortaya çıkabilecek sorunların giderilmesine yönelik olarak hazırlanacak veya hâlihazırda sürdürülmekte olan bir araştırma kapsamında ihtiyaç duyulan tamamlayıcı nitelikteki araştırma materyali ve veriye erişim vb. desteklerin talep edileceği proje önerilerinin, daha hızlı bir değerlendirme sürecine tabi tutularak desteklenmesini içeren TÜBİTAK-ARDEB 1002-B Acil Destek Modülü tarafından kabul gördü.

İKÇÜ Proje Genel Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Dr. Tuğbanur Özen Balaban’ın Proje Yürütücüsü olduğu, Bilgi Üniversitesi Enerji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fisun Servin Tut Haklıdır’ın Proje Araştırmacısı olduğu “Aktif Fay Zonları Üzerindeki Jeotermal Sahalarda Hidrojeokimyasal Olarak Deprem İzleme ve Tahmini: İzmir Balçova Jeotermal Alanı Örneği (JEOT-DEP)” başlıklı proje ve İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Cem Göçen’in Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Merih Palandöken danışmanlığındaki “Materyal Karakterizasyonu İçin Makine Öğrenmesi Destekli Mikrodalga Sensör Tasarımı” adlı projesi TÜBİTAK-ARDEB 1002-A Hızlı Destek Modülü tarafından desteklenmeye değer bulundu.

İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Kükrer’in Proje Yürütücüsü olduğu, İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Coğrafya Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Dilek Aykır Akdağ ve Kırşehir Ahi Evren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Şakir Fural’ın Proje Araştırmacısı olduğu “Erdek Körfezi Karot Sedimentlerinde Birincil Üretim Süreçlerinin Tarihsel Kayıtlarının Değerlendirilmesi” başlıklı proje ise TÜBİTAK-ARDEB 1002-B Acil Destek Modülü tarafından kabul gördü.