AkademiEğitimEkonomiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’lü Finansçılardan 15.TradeMaster Yatırım Ligi Finalinde Büyük Başarı

15. TradeMaster Yatırım Ligi Finaline 27 takımla katılan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin bir takımı 279 takım arasında 6’ncı olurken diğer takımları da üst sıralarda yer alarak önemli başarılar elde etti

Finans ve ekonomi derslerinde uygulamaya verilen önemin artması amacıyla üniversiteler ve İş Yatırım işbirliği çerçevesinde yürütülen ve gerçek borsa verilerinin kullanıldığı 15. TradeMaster Yatırım Ligi’ne 27 takımla katılan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), platformun şartlarını taşıyan Türkiye’deki 57 üniversitenin 279 takımı arasında üst sıralarda yer aldı. 

TradeMaster Kampüs projesi kapsamında düzenlenen yarışmaya, finansal verilerin takibi için gerekli donanıma sahip bilgisayarlar ve ulusal haber kanallarındaki finans programlarının izlenmesi için televizyon yayını gibi imkanların bulunduğu finans laboratuvarına sahip üniversiteler katılabiliyor. 

Derslere entegre olarak yürütülen ve öğrencilerin gerçek borsa verilerine dayanarak uygulama yapmasına olanak sağlayan yarışmaya İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde ISL416 Portföy Yönetimi ile IKC.IBF.43 Finans ve Borsa Teknikleri derslerini Finans Labaratuvar’ında alan lisans öğrencileri katıldı. 

15. TradeMaster Yatırım Ligi Finalinde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin CMTrade takımı 279 takım arasında 6’ıncı olurken, İKÇÜ’nün ilk 10’da 1 takımı, ilk 20’de 4 takımı, ilk 50’de 11 takımı ve ilk 100’de 25 takımı yer aldı.