AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Coşkulu Mezuniyet

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat, İşletme, Maliye, Sağlık Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler Bölümlerinden mezun olmaya hak kazanan 129 öğrencinin Kapalı Spor Salonunda düzenlenen mezuniyet törenine Gaziemir Kaymakamı Dr. Ahmet Süheyl Üçer, Çiğli Belediye Başkanı S. Utku Gümrükçü, İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal, Dekanlar, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenci aileleri katıldı.

Mezunlarımız Kendileri İçin Ayrılan Kaynakların Hakkını Vereceklerdir

“Bu mutlu günde, gençlerimizin bu sevinçli gününde sizlerin mutluluğunu paylaşmaktan kıvanç duyuyorum. Hayatın önemli bir mertebesi olan üniversite eğitiminin bu aşamasını tamamlamış olan öğrencilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum” diyen Gaziemir Kaymakamı Dr. Ahmet Süheyl Üçer, mezun öğrencilere bundan sonra izleyecekleri yolda başarılar diledi. Aile bütçelerinden ve imkanlarından ayırarak zorluklar içinde çocuklarını okutan, onlara yatırım yapan öğrenci ailelerine de teşekkür eden Kaymakam Üçer, “İnşallah evlatlarımız da, kendileri için ayrılan harçlıkların, emeğin, çabanın ve kaynakların hakkını vereceklerdir” dedi. Kendisine İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi çatısı altında akademik anlamda ders verme imkanı sunan İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’ye şükranlarını sunan Kaymakam Üçer, “Benim de akademik alanda tecrübelerimi aktarma şansım oldu. Umarım bundan sonraki süreçte de bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ben tekrar bütün mezunları tebrik ediyor, yolunuz ve bahtınız açık olsun diyorum” diyerek konuşmasını noktaladı. 

Alanınızda Aldığınız Bilgileri Sürekli Güncellemeniz Gerekiyor

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin 2010 yılında kurulduğunun ve 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında eğitime başladığının bilgisini veren İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, bu yıl ilk mezunlarını veren Sağlık Yönetimi Bölümü’nden 22 öğrencinin; 5. mezunlarını veren İktisat Bölümü’nden 14, İşletme Bölümü’nden 15, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 30, 6. mezunlarını veren Maliye Bölümü’nden 24 ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden ise 24 öğrencinin mezun olmaya hak kazandığını aktardı. Prof. Dr. Akbaş, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde umutla başladıkları eğitimi, pandemi ve sonrasında gelen depremler gibi tüm olumsuzluklara rağmen özveri ve kararlılıkla tamamlayarak yıllardır verdikleri emeğin karşılığını almayı ve mezuniyet coşkusunu yaşamayı hak eden öğrencileri başarılarından dolayı ayrı ayrı tebrik etti. Yaşadığımız çağın sürekli gelişme ve değişme odaklı olduğunu vurgulayarak mezun öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Akbaş: “Antik dönem filozoflarından Herakleitos’un felsefesinin merkezine koyduğu değişim kavramı, herhalde insanlık tarihi boyunca hiç bu kadar önemli olmamıştı. Bazı bilim insanları, bilim ve teknolojide son yıllarda alınan mesafenin tarih boyunca alınan mesafeden fazla olduğunu söyleyerek günümüzde ulaşılan hızı etkili bir şekilde ortaya koydular. Dolayısıyla sizlerin alanlarınızda aldığınız temel bilgileri bu değişen ve gelişen dünyada sürekli güncellemeniz gerekiyor. ‘Sürekli gelişme’, ‘sürekli iyileşme’ prensipleri doğrultusunda alanınızda aranan nitelikli eleman, hatta değişime yön verebilecek girişimciler olacağınızdan şüphemiz yok” ifadelerini kullandı. Yürüttükleri araştırma ve toplumsal katkı faaliyetleri ile kendi sahalarında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ne ve bilim dünyasına önemli katkılar sunan öğretim elemanlarına İKÇÜ adına teşekkür eden Prof. Dr. Akbaş, öğrenci ailelerine yönelik de: “Kendi alanlarında ve hayatlarında ihtiyaç duyacakları bilgi, beceri, kültür ve tecrübe ile donatarak sizlere, milletimize ve insanlığa hizmet etmeleri için mezun ettiğimiz öğrencilerimizin başarılarındaki hakkı ödenmez gayretlerinizden dolayı şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

Yüzde Seksen Oranla İş Teklifi Almanızın Haklı Gururunu Yaşıyoruz

İlk mezunlarını 2016-2017 eğitim öğretim döneminde veren ve bugüne kadar 1500’den fazla öğrenci mezun eden İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal konuşmasına öğrencilerinin mezun olmasından duyduğu mutluluk ve heyecanı paylaşarak başladı. Mezun öğrencilerin eğitim sürecinde, pandemi ve yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığını hatırlatarak sözlerine devam eden Prof. Dr. Ünal, “Yaşanılan bütün zorlu koşullara rağmen tüm akademik ve idari kadromuz ile duraksamadan, geleceğimizi şekillendirecek olan siz gençlerimizi meslek hayatınıza hazırlamak için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çalıştık” dedi. Çağın gereklerine uygun bilgi, beceri ve yetkinlikler ile donatılmış bireyler yetiştirme hedefiyle seferber olduklarını söyleyen Prof. Dr. Ünal, “Sizleri dış dünyaya hazırlamak için öğretim içeriklerimizi ve ölçüm yöntemlerimizi güncelledik. Sertifika programlarından, staj ve işbaşı uygulamalı eğitimlerinden ve yurtdışı eğitim fırsatlarından yararlanmanız için adımlar attık. İş başı uygulamalı eğitimlerimize katılan gençlerimizin yüzde seksen gibi bir oranla iş teklifi almasının haklı gururunu yaşıyoruz. Geleceğimiz olan siz gençler için hayallerimizin ve beklentilerimizin sınırı yok. Ülkemizin ve tüm dünyanın size ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. 

Çevremize İlham Veren ve Ülkemize Faydalı Bireyler Olmalıyız

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni birinci olarak bitiren, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Ali Önal yaşadığı gururu, mutluluğu ve heyecanı paylaştı. “Üniversiteye başladığımız günden bu yana hem keyifli hem zorlu bir maratonun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Üniversitemize, fakültemize, hocalarımıza ve arkadaşlarımıza veda etsek de biliyoruz ki bu hepimiz için yepyeni bir başlangıç. Üniversite hayatımız boyunca hem akademik hem kişisel anlamda bizden desteklerini esirgemeyen, bize yol gösteren, fakültemizin birbirinden değerli hocalarına şahsım ve mezun arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diyen Önal, mezun olduğu bölüme hevesle geldiğini ve eğitim hayatını severek tamamladığını belirtti. Kendilerine her türlü bilgi ve deneyimlerini aktaran ve rol model olan tüm hocalarına teşekkür eden Önal, karşılık beklemeden her türlü desteği sunan ve sevgilerini esirgemeyen kendi ailesi başta olmak üzere tüm öğrencilerin ailelerine de şükranlarını sundu. Mezun arkadaşlarına da seslenen Önal, “Çevremize ilham verebilen ve en önemlisi de ülkemize faydalı bireyler olabilmeniz dileğiyle hepimizin mezuniyeti kutlu olsun” diyerek konuşmasını bitirdi. 

İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezuniyet töreni açılış konuşmalarının ardından, dereceye giren öğrencilere plaket ve belge takdimi, mezun öğrenciler anısına fakülte kütüğüne plaket çakılması ve diplomaların takdiminden sonra kep atma töreni ile son buldu.