EğitimEğlenceEn GüncelİKÇU

Çelebili Miniklerin Yıl Sonu Sergisi

Muhabir: Tuğçe Yetgin

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal Tesisler İktisadi İşletme Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Çelebi Anaokulu ve Gündüz Bakımevi tarafından yıl sonu sergisi düzenledi

İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu fuaye alanında düzenlenen ve Çelebi Anaokulu ve Gündüz Bakımevi’nde eğitim gören miniklerin yıl boyunca Sanat Etkinlikleri dersinde öğrendikleri teknikleri uygulayarak yaptıkları çalışmaların yer aldığı sergi, İKÇÜ Sosyal Tesisler İktisadi İşletmesi Müdürü Ömer Coşgun ve Çelebi Anaokulu ve Gündüz Bakımevi Birim Sorumlusu Semra Gümüş’ün de katılımıyla gerçekleşti. Çelebili miniklerin yıl sonu sergisine çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

Çelebi Anaokulu ve Gündüz Bakımevi’nin faaliyetleri ve yıl sonu sergisi hakkında konuşan Birim Sorumlusu Semra Gümüş, “Amacımız, okul öncesi eğitimin temel ilkelerine uygun olarak çocuklarımızın beden, zihin ve duygu gelişimlerini sağlamak ve onlara sevgi, saygı, sorumluluk, hoşgörü ve yardımlaşma gibi değerleri kazandırmaktır” dedi. Kurumda 36-72 aylık arası çocuklar için ayrılmış üç sınıf bulunduğunu aktaran Gümüş, alanında uzman öğretmenlerle birlikte öğrencilerin gelişimlerini yakından takip ettiklerini, düzenlemiş oldukları yıl sonu sergisi ile de gelişimin çıktılarını görünür hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Gümüş, “Öğrencilerimiz yıl boyunca öğretmenleri eşliğinde çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlere katılıyorlar. Bunun yanı sıra okul içerisinde Türkçe dil etkinlikleri, fen ve doğa etkinlikleri, ritim çalışmaları, grup oyunları, kodlama çalışmaları ve ilkokula hazırlık çalışmaları gibi birçok etkinliklere de dâhil oluyorlar. Sanat Etkinlikleri dersinde öğrendikleri teknikleri uygulayarak yaptıkları çalışmalar ise, her eğitim yılının sonunda düzenlediğimiz sergilerde yer alıyor. Böylece hem velilerimiz, hem de misafirlerimiz öğrencilerimizin okulda kazanmış oldukları becerileri yakından görme şansına sahip oluyorlar” diye konuştu.

Pandemiden sonra hızlı bir toparlanma yaşadık

Çelebi Anaokulu ve Gündüz Bakımevinde eğitim gören Eda Can’ın babası Fatih Can, “Pandemi nedeniyle çocuklarımız okuldan çok uzak kaldılar ama Çelebi Anaokulu sayesinde bu açık kısa sürede kapandı. Eda’nın gelişiminden çok memnunuz.  El becerileri, motor becerileri donanımlı ve özverili öğretmenlerimizin ilgisi sayesinde çok gelişti. Bu durumdan çok memnunuz” dedi.

İlgi, hijyen ve güvenlik

3 yaşından itibaren ve 2 yıldır Çelebi Anaokuluna giden Ege Şen’in babası Rıza Şen “Biz Ege’nin genel anlamda el becerilerinin gelişimi ve sosyalleşmesi açısından okulumuzun çok faydalı olduğunu gördük” dedi. Anaokulu öğretmenlerinin çok ilgili olduğuna değinen Şen, özellikle hijyen ve güvenlik konusunda beklentilerinin fazlasıyla karşılandığını söyledi. Şen, “Oğlumuzun gelişimi için önemli olan tüm detaylar Çelebi Anaokulu ve Gündüz Bakımevi ailesi tarafından karşılanmakta, bu bizim için mutlu edici bir durum” ifadelerini kullandı.

Tasarlanan hayalleri gerçekleştiren eller

“İki senedir Çelebi Anaokuluna giden çocuğum, gelişimine katkı sağlayan ve ilgili, sevecen öğretmenlerini çok seviyor” diyen Nuriye Çiftçioğlu, çocuğunun konuşmasının, sosyalleşmesinin ve el becerilerinin çok geliştiğini, bütün bunların ise onun özgüvenini arttırdığını söyledi. Çiftçioğlu: “Özellikle materyal gününü çok güzel değerlendiriyor. Düşündüğü şeyi evde hemen kafasında tasarlıyor, öğretmeni ile paylaşıyor ve gerçekten bunu yapıyorlar” diye konuştu.

Çalışan anneler çok mutlu

Nermin Topaloğlu Avşar ise üç buçuk yaşındayken, pandemi döneminde Çelebi Anaokuluna başlayan oğlu Kerem’de ilgili, disiplinli ve özverili öğretmenlerinin çabaları sayesinde olumlu gelişmeler gözlemlediğini kaydetti. Avşar, “Kerem’in yaşına göre konuşması gerideydi ve yemek konusunda çok seçiciydi. Konuşmasının gelişmesi ve yemek seçiciliğinin ortadan kalkması çalışan bir anne olarak beni hem büyük ölçüde rahatlattı, hem de bu gelişimi gördüğüm için mutlu oldum” ifadelerini kullandı.