AkademiEğitimEn GüncelFEATUREDİKÇUSağlık

İKÇÜ Eczacılık Fakültesi’nden TÜBİTAK Proje Başarısı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seda Nur Topkaya Çetin’in projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seda Nur Topkaya Çetin’in yürütücüsü olduğu proje, Türkiye’nin teknolojik dışa bağımlılığını azaltacak ve ülkemizin rekabet gücünü artıracak ulusal ve uluslararası yeni bir ürün/süreç/yöntem/model geliştirme amacına yönelik uygulamalı araştırma ve deneysel geliştirme projelerinin desteklenmesini içeren TÜBİTAK 1005- Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı tarafından desteklenmeye değer görüldü. 

İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seda Nur Topkaya Çetin’in yürütücüsü olduğu ve TÜBİTAK tarafından kabul gören “Perde Baskılı Elektrot Tabanlı Elektrokimyasal Analizler İçin Bir Test Aparatı Ve Çok Fonksiyonlu Bir Yazılımın Geliştirilmesi” başlıklı projenin araştırmacısı ise İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nden Dr. Arif Engin Çetin oldu.